Συζήτηση για τα αποτελέσματα της άτυπης συνόδου κορυφής

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την Τετάρτη το απόγευμα τα αποτελέσματα της συνάντησης των ηγετών της ΕΕ στις 23 Φεβρουαρίου. Η άτυπη σύνοδος κορυφής επικεντρώθηκε στον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ, τις ευρωεκλογές του 2019, τη Συρία, τις συνομιλίες για το Brexit και τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία.

Πολωνία: το κράτος δικαίου και η ενεργοποίηση του άρθρου 7

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν το αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να διαπιστωθεί εάν υφίσταται κίνδυνος σοβαρής παραβίασης των αξιών της ΕΕ από την Πολωνία. Το ΕΚ θα συζητήσει το ζήτημα αυτό την Τετάρτη με τον πρώτο αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, και θα υιοθετήσει σχετικό ψήφισμα την Πέμπτη.

Συρία: συζήτηση στο ΕΚ για την ανθρωπιστική κρίση

Τα πρόσφατα γεγονότα στη Συρία και την ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσαν οι βίαιες προσπάθειες των κυβερνητικών δυνάμεων να ανακτήσουν τον έλεγχο της ανατολικής Γούτα, θα συζητήσουν την Τετάρτη οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του ΕΚ με τον Επίτροπο αρμόδιο για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων, κ. Χρήστο Στυλιανίδη.

Η προστασία των μελισσών και η εξασφάλιση καλής ποιότητας μελιού

Το ΕΚ θα συζητήσει την Τετάρτη και θα ψηφίσει την Πέμπτη προτάσεις για την καλύτερη προστασία της υγείας των μελισσών, την εξάλειψη της νοθείας του μελιού και την ενίσχυση της υποστήριξης των μελισσοκόμων της ΕΕ.

Οικονομικά εγκλήματα: Το ΕΚ συστήνει νέα ειδική επιτροπή

Το ΕΚ θα συστήσει την Πέμπτη μία νέα ειδική επιτροπή για τα οικονομικά εγκλήματα, τη φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή.

Ενίσχυση των μέτρων διασφάλισης του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στα πλαίσια της προσπάθειας μεταρρύθμισης και ολοκλήρωσης της Τραπεζικής Ένωσης. Οι ευρωβουλευτές θα ζητήσουν με ψήφισμά τους την Πέμπτη την αναθεώρηση των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις και τη μείωση της δημόσιας στήριξης των προβληματικών τραπεζών.