Διαδικτυακές αγορές χωρίς γεωγραφικούς αποκλεισμούς

Ο νέος κανονισμός που καταργεί τον αδικαιολόγητο «γεωγραφικό αποκλεισμό» (geo-blocking) στις online αγορές θα δώσει στους αγοραστές μεγαλύτερη διασυνοριακή πρόσβαση σε προϊόντα και υπηρεσίες όπως κρατήσεις ξενοδοχείων, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και εισιτήρια συναυλιών.

Ευρωεκλογές 2019: νέα κατανομή των εδρών στο ΕΚ και μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού εκλογικού νόμου

Τη μείωση του συνολικού αριθμού των ευρωβουλευτών από 751 σε 705 μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ θα προτείνει το ΕΚ με νομοθετική του πρωτοβουλία την Τετάρτη.

Κλιματική αλλαγή: ταχύτερη μείωση των εκπομπών CO2

Το ΕΚ θα ψηφίσει την Τρίτη επί της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας για την ταχύτερη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέσω του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών της Ένωσης (Emissions Trading System).

Συζήτηση με τον Κροάτη πρωθυπουργό, Αντρέι Πλένκοβιτς, για το μέλλον της Ευρώπης

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, θα είναι ο δεύτερος ευρωπαίος ηγέτης που θα συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης με τους ευρωβουλευτές.

Φυτοφάρμακα: Το ΕΚ συστήνει ειδική επιτροπή

Η εντολή και η σύνθεση της ειδικής επιτροπής για την εξέταση της ευρωπαϊκής διαδικασίας έγκρισης των φυτοφαρμάκων θα τεθεί σε ψηφοφορία την Τρίτη.

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν τους θανάτους αμάχων στο Αφρίν και την παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία

Οι ευρωβουλευτές αναμένεται να καταγγείλουν, με ψήφισμά τους την Πέμπτη, την στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας στο Αφριν της Συρίας, καθώς και τις πρόσφατες συλλήψεις στις οποίες κατέφυγε η τουρκική κυβέρνηση προκειμένου να λογοκρίνει τις επικρίσεις για τη στρατιωτική αυτή επιχείρηση.

Νέα στρατηγική για τα Δυτικά Βαλκάνια

Η νέα στρατηγική της ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια θα παρουσιαστεί από την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, και θα συζητηθεί από τους ευρωβουλευτές την Τρίτη.

Το ΕΚ θα ζητήσει την παραίτηση του Ryszard Czarnecki από τη θέση του αντιπροέδρου

Οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του ΕΚ αποφάσισαν την Πέμπτη να προτείνουν στην ολομέλεια την παραίτηση του Ryszard Czarnecki (ΕΣΜ, Πολωνία) από τη θέση του Αντιπροέδρου. Η ψηφοφορία θα γίνει την Τετάρτη.