Γιάννης Σηφάκης στα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας στην Αριδαία : Παράθυρο στην κοινωνία για ισονομία και αξιοπρέπεια. Τα 240 Κέντρα Κοινότητας που ιδρύει η κυβέρνηση αποτελούν τον κορμό του νέου Κράτους κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στην πολιτική κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης που κράτησε μέσα στην μεγάλη κρίση την κοινωνία όρθια ( 2.500.000 ανασφάλιστοι πολίτες δωρεάν στο δημόσιο σύστημα υγείας, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, αύξηση οικογενειακών επιδομάτων, κοινωνικό μέρισμα, κέντρα πληροφόρησης – κοινότητας για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και άλλα).
Μόνο με τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ ο πολίτης θα μπορεί , στο Κέντρο Κοινότητας, να ενημερώνεται για τα δικαιώματα του, αν και τι επιδόματα δικαιούται, που μπορεί να δουλέψει, την δυνατότητα να ενταχθεί σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα και πολλά άλλα.
Μετά την σταθεροποίηση της οικονομίας που κατάφερε η κυβέρνηση η χώρα επανήλθε μετά από 7 χρόνια σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Με την πολιτική της δίκαιης ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης με νέο παραγωγικό πρότυπο που θα μας οδηγεί μπροστά και δεν θα μας ξαναγυρνά στην κρίση θα αντιμετωπίζονται σταδιακά ριζικά τα προβλήματα των ευπαθών ομάδων , όπως και όλης της κοινωνίας.
Ο Γιάννης Σηφάκης ευχήθηκε καλή δύναμη στο προσωπικό του Κέντρου εκφράζοντας την βεβαιότητα του ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, η Αναπλ. Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αηδονά, ο Αντιδήμαρχος Αλμωπίας Γιώργος Τσιμτσιρίδης, Περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και οι εργαζόμενοι των κοινωνικών δομών του Δήμου Αλμωπίας.