Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με αφορμή ότι η ελληνική κυβέρνηση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δεν απορροφά ούτε ευρώ από τα εγκεκριμένα κοινοτικά κονδύλια για το πρόγραμμα δωρεάν παροχής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία και πλέον τα συγκεκριμένα κονδύλια πιθανότατα θα χαθούν για την Ελλάδα και θα ανακατανεμηθούν σε άλλες χώρες προέβη στην παρακάτω δήλωση.

«Η κυβέρνηση και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε ευκαιρία προβάλλουν πομπωδώς το δήθεν κοινωνικό τους πρόσωπο. Ένα ακόμη εικονικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Αλλά τα πραγματικά γεγονότα τους διαψεύδουν.

Τρία χρόνια τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να απορροφήσει ούτε μισό ευρώ από το εγκεκριμένο πρόγραμμα χορήγησης δωρεάν φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία συνολικού ύψους 4.800.000 ευρώ.

Ένα πρόγραμμα που συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή των παιδιών και αποτελεί πηγή εσόδου για τους Έλληνες αγρότες.

Την ίδια ώρα που 18 χώρες-μέλη (όπως προκύπτει και από το σχετικό πίνακα) έχουν απορροφητικότητα που υπερβαίνει το 80% και ο μέσος ευρωπαϊκός όρος αγγίζει το 75%, η Ελλάδα λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησής της κινδυνεύει να χάσει οριστικά τα εγκεκριμένα κονδύλια καθώς η Επιτροπή προτίθεται να τα ανακατανείμει στα κράτη-μέλη που έχουν απορροφήσει τα δικά τους εγκεκριμένα ποσά.

Και μία απλή υπενθύμιση. Γιατί ακόμη ηχούν στα αυτιά μας οι λαϊκιστικές κορώνες, οι δακρύβρεχτες καταγγελίες για «τα παιδάκια που λιποθυμάνε από την πείνα στα σχολεία»…

Η «ανάλγητη» κυβέρνηση Σαμαρά είχε απορροφήσει το 2012-2013, 86,6%. Και το 2013-2014, 100%.

Δυστυχώς, τρία χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο απόλυτο μηδέν.»