Με μεγάλη επιτυχία, έγινε στο Δ.Α.Κ. Γουμένισσας το Τουρνουά Ακαδημιών που συνδιοργάνωσαν οι Ακαδημίες των ομάδων του Α.Ο.Κ. Γουμένισσας και του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών, την Κυριακή 25/02/2018.
Στο Τουρνουά υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τους αθλητές και των δύο Ακαδημιών, καθώς συμμετείχαν συνολικά 85 αθλητές, δίνοντας συνολικά τρία (3) ηλικιακά παιχνίδια, στα οποία αγωνίστηκαν αθλητές γεννημένοι τα έτη 2003, 2004, 2005 και 2006.
Το Τουρνουά πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλόξενο αθλητικό περιβάλλον και το παρακολούθησαν πάρα πολλοί γονείς και των δύο Ακαδημιών, οι οποίοι έδωσαν αγωνιστικό «μάθημα» χειροκροτώντας τις προσπάθειες όλων των αθλητών.


Δηλώσεις
Σε δηλώσεις τους αμέσως μετά το τέλος των αγώνων, οι προπονητές της Ακαδημίας των Γιαννιτσών τόνισαν τα εξής:
Γιάννης Κασιμίδης (G.B.A. «M.Αλέξανδρος Γιαννιτσών»): « Θα ήθελα καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν σήμερα και έδωσαν πραγματικά των καλύτερο τους εαυτό. Είναι γνωστό ότι στην Ακαδημία μας όλα αυτά τα χρόνια πορευόμαστε με βάση ότι πάντα πρέπει να δίνουμε στα παιδιά – αθλητές μας όσο περισσότερο παιχνίδι μπορούμε, γιατί σε τελική ανάλυση, το παιχνίδι είναι αυτό που τα «γεμίζει» και τα κάνει να νοιώθουν ικανοποίηση.
Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να καταφέρουμε, ειδικά στην σημερινή δύσκολη συγκυρία για όλους μας, να προσφέρουμε στα παιδιά χαρά άλλα και κίνητρα, δύναμη και τις αξίες που προσφέρει η ενασχόληση με τον αθλητισμό, έτσι ώστε να μπορέσουν πιο εύκολα να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες των καιρών μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους γονείς της Ακαδημίας που ακολουθούν την ομάδα και είναι δίπλα μας πάντα. Θα ήθελα ακόμα να ευχαριστήσω και τους υπευθύνους της Ακαδημίας της Γουμένισσας για την φιλοξενία αλλά και για την άψογη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια».

Δημήτρης Κυριαζής (G.B.A. «M.Αλέξανδρος Γιαννιτσών»): «Για τα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ, το ζητούμενο είναι τα παιχνίδια. Έτσι το γνωρίζουν καλύτερα και το αγαπάνε.
Σκοπός όλων των προπονητών της Ακαδημίας μας βέβαια, εκτός της αγάπης για το άθλημά μας, είναι η ομαδική αλλά και η ατομική βελτίωση των αθλητών μας. Σήμερα λοιπόν πιστεύω ότι οι ομάδες μας παρουσιάστηκαν βελτιωμένες παίζοντας κατά διαστήματα πολύ όμορφο μπάσκετ. Η δουλειά και η προσπάθεια όμως, δεν σταματάει ποτέ και για κανέναν μας. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που αγωνίστηκαν σήμερα στα παιχνίδια, καθώς και στους υπευθύνους προπονητές του ΑΟΚ Γουμένισσας για την φιλοξενία και τους εύχομαι καλή επιτυχία και καλή συνέχεια».