ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ
Στον Παράδεισο των Κυριών του Εμίλ Ζολά
μετάφραση
Ιφιγένεια Μποτουροπούλου

Την Κυριακή 4 Μαρτίου και ώρα 18.30 στον χώρο της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Γάλλου κλασικού συγγραφέα Εμίλ Ζολά, σε μετάφραση Ιφιγένειας Μποτουροπούλου, καθηγήτριας Ιστορίας του Γαλλικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αρχικά, πήρε τον λόγο ο κ. Δημήτριος Νικολάου, φιλόλογος και Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Σορβόννης, ο οποίος έδωσε το χρονολογικό στίγμα του μυθιστορήματος, ενώ ανέφερε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το ιστορικό, κοινωνικοπολιτισμικό και οικονομικό πλαίσιο της εποχής που διαδραματίζεται το βιβλίο.

Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο η κα Μποτουροπούλου, η οποία παρουσίασε αναλυτικά το βιβλίο, κάνοντας ένα ψυχογράφημα των ηρώων αλλά και των τάσεων της εποχής, ενώ παράλληλα έδωσε έμφαση και στη μεταφραστική διαδικασία που ακολούθησε, προκειμένου να φέρει εις πέρας ένα πυκνό σε περιγραφές αλλά και συγκεκριμένη ορολογία βιβλίο-σταθμό του 19ου αι. Αξίξει να σημειωθεί ότι το βιβλίο δεν έχει ξαναμεταφραστεί στα ελληνικά, γεγονός που καθιστά από μόνο του το εγχείρημα της μεταφράστριας άθλο. Το κοινό παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον την παρουσίαση του βιβλίου, ενώ στο τέλος ακολούθησε συζήτηση με τη μεταφράστρια.
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας ευχαριστεί όλους εσάς που παρευρεθήκατε στην εκδήλωση!

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας καθημερινά είναι ανοιχτά τις παρακάτω ώρες Τρίτη ,Τετάρτη και Παρασκευή 10.00 π.μ.- 14.00 μ.μ., Δευτέρα και Πέμπτη 11.00 π.μ.- 17.00 μ.μ.
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας, με μεγάλη χαρά ενημερώνει το αναγνωστικό κοινό πως θα παραμένει ανοιχτή και το Σάββατο 10 Μαρτίου και το Σάββατο 24 Μαρτίου και ώρες λειτουργίας 10:00 με 14:00. Σας περιμένουμε σε αυτήν τη καινούρια σαββατιάτικη συνήθεια της πόλης …