Την Τρίτη 27 – 03 – 2018 και ώρα 10:00’, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία άσκηση της Π.Υ Έδεσσας «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2018» στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας, που βρίσκεται στην οδό Δημητρίου Πετρίτση 30 στην Έδεσσα

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε φυσική καταστροφή, σεισμική δραστηριότητα με επακόλουθα την μερική κατάρρευση ορόφου σχολικού κτιρίου και την ύπαρξη εγκλωβισμένων ατόμων, σε συνδυασμό με εκδήλωση πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο του συγκροτήματος και εγκλωβισμός ενός μαθητή στον δεύτερο όροφο του σχολείου.

Το προσωπικό του σχολείου μόλις σταματήσει ο σεισμός απομακρύνει τους μαθητές στον προβλεπόμενο ασφαλή χώρο σύμφωνα με το ισχύον σχέδιο εκκένωσης για ανάλογη περίπτωση και πραγματοποιείται προσκλητήριο προσωπικού και μαθητών για την εξακρίβωση τυχόν αγνοουμένων.


Με την άφιξη της πυροσβεστικής εξόδου, έγινε άμεση επέμβαση και αναζήτηση του εγκλωβισμένου μαθητή με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους της 2ης ΕΜΑΚ και διάσωση του και παράδοσή του στο ΕΚΑΒ και κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία της άσκησης υπήρξε η υποδειγματική συνεργασία της Π.Υ. Έδεσσας με την διεύθυνση του 6ου Δημοτικού σχολείου, το ΕΚΑΒ, την ΕΛΑΣ και την Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Πέλλας