Γιάννης Σηφάκης : Η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου στην Πέλλα και στην Ημαθία σε υπηρεσιακή επίσκεψη εργασίας για αυτοψία σε έργα που «τρέχουν» με την ευκαιρία της παρουσίας της στο Αναπτυξιακό Συνέδριο.

Η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου διαβεβαίωσε τον βουλευτή, σε συνάντηση τους χθες στην Θεσσαλονίκη, ότι σύντομα θα επισκεφθεί ξανά την Πέλλα, τον Λόγγο Έδεσσας και το Κάστρο της Χρυσής
Δεν πρόλαβε να δει τον Λόγγο Έδεσσας και το Κάστρο της Χρυσής αλλά, σε συνάντηση με τον βουλευτή στα πλαίσια των εργασιών του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας χθες το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη, τον διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα έλθει ξανά στην Πέλλα για να δει όσα δεν πρόλαβε με δεδομένο ότι όφειλε να επισκεφθεί και την γειτονική Ημαθία και να παρευρεθεί στο υπουργικό συμβούλιο και την ομιλία του πρωθυπουργού.
Ο βουλευτής στην συνάντηση ζήτησε ξανά την άμεση χρηματοδότηση του Κάστρου της Χρυσής ( που έχει έτοιμη μελέτη εγκεκριμένη από το Κ.Α.Σ. η πρώτη φάση της) και έναρξη χρηματοδότησης ανασκαφών στον Λόγγο Έδεσσας 45 χρόνια μετά από την τελευταία ανασκαφή.