Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου δύο ανήλικες για απόπειρα κλοπής από οικία ηλικιωμένου

Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, κλοπές και απόπειρες κλοπής που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε οικίες στην πόλη των Σερρών.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 16χρονης και 15χρονης ημεδαπής, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται δύο ημεδαποί ηλικίας 40 και 35 ετών, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Ειδικότερα, οι ανήλικες συνελήφθησαν προχθές (18 Μαρτίου 2018) το μεσημέρι στις Σέρρες, από περιπολούντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, καθώς διαπιστώθηκε ότι παραβίασαν την πόρτα οικίας 89χρονου και μπήκαν στο εσωτερικό της, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε.
Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών, οι προαναφερόμενες από τις αρχές του μήνα ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν, είτε προσπάθησαν να παραβιάσουν, συνολικά 11 σπίτια στις Σέρρες, όπου σε τρεις περιπτώσεις αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, με τη συνολική λεία τους να ξεπερνά τις 3.000 ευρώ.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.