Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11/03/2018, στην Σκύδρα Ν. Πέλλας, το Τουρνουά Φιλικών παιχνιδιών Μπάσκετ, που συνδιοργάνωσαν η Ακαδημία Μπάσκετ της ομάδας του «Σκυδραικού» και η Ακαδημία Μπάσκετ του «Γ.Α.Σ. Μ. Αλέξανδρος» Γιαννιτσών.


Στο Τουρνουά υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση των αθλητών της Ακαδημίας Μπάσκετ Γιαννιτσών, καθώς συμμετείχαν 45 αθλητές, δίνοντας μια σειρά από τρία (3) ηλικιακά παιχνίδια(2003, 2004, 2005/2006), τα οποία πραγματοποιηθήκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σκύδρας.
Στο πολύ φιλόξενο αθλητικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε στο Τουρνουά, οι αθλητές της Ακαδημίας Μπάσκετ Γιαννιτσών έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι τόσο από τα παιχνίδια που έγιναν, όσο και από την φιλοξενία που γνώρισαν από τους συναθλητές τους και τους προπονητές της Ακαδημίας Μπάσκετ της Σκύδρας.

Σε δηλώσεις τους αμέσως μετά το τέλος των αγώνων, οι υπεύθυνοι των δύο Ακαδημιών τόνισαν τα εξής:
Γιάννης Κασιμίδης: «Ήταν ένα απόλυτα επιτυχημένο Τουρνουά στο οποίο αγωνίστηκαν αθλητές ηλικίας από 12 έως 15 ετών. Όλοι οι αθλητές μας απόλαυσαν την συμμετοχή τους στο Τουρνουά και -γενικά- την εκδρομή που πραγματοποιήσαμε. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος προσπαθούμε να δώσουμε στους αθλητές μας πολλούς αγώνες γιατί πιστεύουμε από τα παιχνίδια θα αποκτήσουν την αγωνιστική εμπειρία που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε μπασκετικές ομάδες που θα χαίρονται και θα αγαπούν το άθλημα μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους γονείς των παιδιών και των δυο ακαδημιών που γέμισαν το κλειστό γυμναστήριο και δημιούργησαν μια πάρα πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον υπεύθυνο coach των Ακαδημιών της Σκύδρας, Κολοβό Ανέστη, για την φιλοξενία αλλά και για την άψογη οργάνωση του τουρνουά ».
Δημήτρης Κυριαζής: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που πήραν μέρος στο τουρνουά δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Ο σχεδιασμός της ακαδημίας μας είναι μακροχρόνιος και συνεχείς. Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά παραστάσεις που θα αποτελούνται από αθλητικά δρώμενα για να δημιουργήσουμε καλούς παίκτες αλλά και υγιείς σκεπτόμενα ανθρώπους. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς των αθλητών μας, που μας ακολουθούν και είναι κοντά μας σε κάθε εκδήλωση. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπεύθυνους της ομάδας του «Σκυδραικού», για την άψογη φιλοξενία τους».

Ανέστης Κολοβός: «Ευχαριστώ την Ακαδημία Μπάσκετ του Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών για το φιλικό Τουρνουά που συνδιοργανώσαμε. Αυτό που έχουμε σαν στόχο και σκοπό στην προσπάθεια μας είναι να καλλιεργούμε το άθλημα που όλοι αγαπάμε αλλά και να δίνουμε κίνητρο στα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό γιατί όλοι ξέρουμε ότι από αυτή τους την ενασχόληση μόνο κέρδος μπορούν να έχουν για όλη τους την ζωή. Θέλω με την σειρά μου να ευχαριστήσω όλους τους γονείς που παραβρέθηκαν σήμερα και γέμισαν το κλειστό γυμναστήριο για να παρακολουθήσουν το τουρνουά μας. Ευχαριστώ με τη σειρά μου προσωπικά τον coach Γιάννη Κασιμίδη, τους προπονητές και τους αθλητές της Ακαδημίας των Γιαννιτσών που συμμετείχαν στο Τουρνουά και τους εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν».