Την Κυριακή 11/03/2018 στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών,
και τη Δευτέρα 12/03/2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Έδεσσας 62 φορείς του Ν.Πέλλας,διά των εκπροσώπων τους,διατύπωσαν τις προτάσεις τους,τις επισημάνσεις τους,τις παρατηρήσεις τους και τα αιτήματά τους και κατέθεσαν υπομνήματα στους απεσταλμένους του Υπουργείου,Θ.Τσούπο και Γ.Βουλγαράκη προς επεξεργασία από τα αρμόδια Υπουργεία.

Ο σκοπός αυτών των συσκέψεων είναι να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κεντρικής Μακεδονίας ,που θαπραγματοποιθεί στις 26,27,28,Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Ζητούμενο για την Κυβέρνηση και το Κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ειναι να πραγματοποιηθεί όχι μια φιέστα αλλά ένα Συνέδριο που θα οδηγήσει σε πραγματική ανάπτυξη και θα δώσει την ευκαιρία να γίνουν βήματα επίλυσης προβλημάτων που εμποδίζουν την ανάπτυξη και την πρόοδο της Κεντρικής Μακεδονίας συνολικά και του κάθε Νομού της ξεχωριστά.
Από τις προσυνεδριακές συσκέψεις στο Νομό μας μείζον πρόβλημα αναδείχθηκε η απομόνωσή του ,λόγω του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου του ,που καταδικάζει εκ προοιμίου κάθε προσπάθεια παραγωγικής,τουριστικής,πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής μας.