Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών

Συνελήφθη προχθές (26 Μαρτίου 2018) το μεσημέρι στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Λαθρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 63χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με το όχημα του συνολικά 485 κροτίδες, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Σχηματισμός δικογραφίας για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 ημεδαπών ηλικίας 32, 35 και 37 ετών, καθώς το απόγευμα της 21 Μαρτίου 2018 πήγαν σε αγροτική περιοχή των Σερρών με το όχημα ιδιοκτησίας του 32χρονου και με χρήση ανιχνευτή μετάλλων και σκαπτικού εργαλείου προέβησαν στην έρευνα και ανασκαφή της περιοχής, που είναι χαρακτηρισμένη ως αρχαιολογική. Στον χώρο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1 ανιχνευτής μετάλλων, 1 σκαπτικό εργαλείο,1 ζευγάρι γάντια και άλλα αντικείμενα. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε προχθές (26 Μαρτίου 2018) στην οικία του 35χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αρχαίο νόμισμα της ελληνιστικής περιόδου και συνελήφθη. Το αρχαίο νόμισμα θα σταλεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών για την περαιτέρω εξέταση του.

Επίσης κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησαν.

Εξιχνιάσεις κλοπών

• Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σε βάρος 32χρονου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 23 προς 24 Νοεμβρίου 2017 διέρρηξε κατάστημα 49χρονου σε περιοχή της Ημαθίας και αφαίρεσε 2 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

• Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, καθώς όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, το απόγευμα της 24 Μαΐου 2016 παραβίασε διαμέρισμα 71χρονης στην Βέροια και αφαίρεσε διάφορα κοσμήματα. Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος της 36χρονης μητέρας του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.