Το έργο αφορά καθαρισμούς από χόρτα χώρων πρασίνου, πεζοδρομίων-δενδροστοιχιών και κλαδέματα θάμνων, στην πόλη της Έδεσσας και όλων των χωριών.


Το αστικό πράσινο της Έδεσσας (πάρκα, πλατείες, νησίδες οδών, παρτέρια, σχολεία, εκκλησίες) που συντηρείται από το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Έδεσσας καθαρίστηκε και είναι έτοιμο για τις εορταστικές Πασχαλινές εκδηλώσεις! Οι εργασίες άρχισαν εδώ και μια εβδομάδα και όπως μας μίλησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος υπάρχει λειψανδρία και έλλειψη προσωπικού.

Το προσωπικό αποτελείται από μόλις 4 ανθρώπους. Οι χώροι αυτοί χρειάζονται τακτική φροντίδα που περιλαμβάνει εργασίες καθαρισμού, φρεζαρίσματα, βοτανίσματα, ποτίσματα, κλαδέματα θάμνων και δένδρων, επεμβάσεις φυτοπροστασίας φυτεύσεις, κλπ.

Στον Δήμο της Έδεσσας υπάρχουν πάρα πολλά δένδρα σε δενδροστοιχίες που χρειάζονται ετήσια κλαδέματα (βαρύ κλάδεμα τον χειμώνα και ελαφρύ το καλοκαίρι) καθώς και τακτικό καθαρισμό των λάκκων από ζιζάνια και παραφυάδες. Εκτός αυτών, τακτικός καθαρισμός από ζιζάνια απαιτείται και κατά μήκος των περισσοτέρων πεζοδρομίων της πόλης αλλά και των χωριών καθώς και των ακάλυπτων χώρων για λόγους πρόληψης πυρκαγιών.

Σε μια περίπτωση, στο χωριό της Πλατάνης υπάρχει εθελοντισμός και τα παιδιά του Πολιτιστικού Κέντρου κάνουν πολύ καλή δουλειά. Καλό θα ήταν να αναπτυχθεί ο εθελοντισμός και σε όλα τα χωριά του Δήμου μας έτσι ώστε τα χωριά μας να παραμένουν καλλωπισμένα και έτοιμα ανά πάσα στιγμή για κάθε είδους εκδήλωση με κάποιο μικρό οικονομικό κίνητρο που θα πρέπει να συζητηθεί και να υλοποιηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου είναι πολύ αποδοτικός και εργάζεται πολλές ώρες για να ανταπεξέρχεται σε όλα τα χωριά του Δήμου μας αλλά όπως λέει και μια παροιμία ένα χελιδόνι δεν φέρνει την Άνοιξη. Χρειάζονται 8-10 άνθρωποι προσωπικό για να μπορούν να ανταπεξέρχονται σε κάθε εποχή και να γίνεται εργασία χωρίς να επιβαρύνονται και πέραν των δυνάμεών τους οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πρασίνου.