Λίγο μετά το μεσημέρι φωτιά ξέσπασε σε πολυκατοικία επί της οδού Πατριάρχου Γρηγορίου στην Έδεσσα. Αμέσως στο σημείο έφτασαν 2 πυροσβεστικά οχήματα με το προσωπικό της Π.Υ. Έδεσσας για την κατάσβεση της φωτιάς.

Οι πρώτες πληροφορίες από τους κατοίκους και τους πολλούς παρευρισκόμενους που βρέθηκαν στο σημείο ήταν το τζάκι που είτε δεν καθαρίστηκε η καμινάδα με αποτέλεσμα η φωτιά να εξαπλωθεί στο πάνω μέρος της ξύλινης σκεπής και να καίγεται γρήγορα.


Ο καπνός φαίνονταν από μακριά και η πόλη αναστατώθηκε. Ευτυχώς δεν υπάρχουν θύματα και η φωτιά είναι υπό έλεγχο. Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσα διενεργεί προανάκριση προκείμενου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς.

Αν γνωρίζουμε γιατί είναι σημαντικό να κρατάμε το τζάκι μας καθαρό θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε ατυχήματα. Η κυριότερη αιτία ατυχημάτων στο τζάκι είναι επειδή συσσωρεύεται κρεόζοτο στο εσωτερικό και παραμένει εκεί. Όταν ο καπνός ανεβαίνει προς τα πάνω αρχίζει να κρυώνει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να συμπιέζει το κρεόζοτο στο εσωτερικό της καμινάδας. Αν δεν θέλουμε να συμβεί αυτό στο τζάκι μας και στην καμινάδα μας θα πρέπει να γίνεται συχνός καθαρισμός καμινάδας τζακιού και καθαρισμός τζακιού.

Εάν δεν κάνουμε καλό καθαρισμό αντιμετωπίζουμε το κίνδυνο να πάθουμε δηλητηρίαση από το μονοξείδιο του άνθρακα ή να αρπάξει φωτιά η καμινάδα μας. Αυτό συμβαίνει σε κάθε καμινάδα που δεν έχει καθαριστεί και δεν γίνεται καλή συντήρηση. Το να ξεσπάσει η φωτιά είναι πολύ πιθανό και δεν υπάρχει κάποιο προειδοποιητικό σημάδι. Μπορεί να γίνει ανα πάσα ώρα και στιγμή ειδικά εκεί που δεν το περιμένουμε. Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να απολαμβάνουμε με ασφάλεια το τζάκι μας.