Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που στήριξαν με την ψήφο τους το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ Ο.Τ.Α. Πέλλας στις πρόσφατες εκλογές του συλλόγου μας.

Η συμμετοχή μας στις εκλογές του συλλόγου έξω από τις γραμμές του “Ενιαίου” ψηφοδελτίου αποκτά ιδιαίτερη αξία, γιατί επιτεύχθηκε κόντρα στην οργανωμένη προσπάθεια τους να σταματήσουν την κάθοδο μας στις εκλογές με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο (ΔΑΣ ΟΤΑ), βάζοντας εμπόδια στην προσπάθεια ταξικού προσανατολισμού του σωματείου μας. Γιατί μέχρι και σήμερα η διοίκηση του σωματείου δεν έχει κάνει τίποτα για να διεκδικήσει την κάλυψη των αναγκών μας, με δικαιώματα στην εργασία και στη ζωή μας γενικότερα. Αυτή την κατάσταση θέλουμε να αλλάξουμε και σας καλούμε όλους να συμμετέχετε ενεργά στις διαδικασίες του σωματείου, αλλάζοντας το συσχετισμό δύναμης.

Υποσχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους ότι θα έχουμε ως σημαία του αγώνα μας τη σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους.
Θα παλέψουμε να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων το σύνθημα “Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ”, θα οργανώσουμε την πάλη ενάντια στη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς των κατοικιών, τις ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών, την αντιδραστική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της τοπικής διοίκησης, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους τόπους δουλειάς, ενάντια στην εντατικοποίηση της εργασίας και τα εργατικά “ατυχήματα”.

Με αυταπάρνηση και αυτοθυσία θα μπούμε μπροστά στον αγώνα να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς για την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία.

Καθημερινά και ακούραστα θα οργανώσουμε την πάλη για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα, όσες δυσκολίες και να έχει, στους τόπους δουλειάς, ώστε να βγουν οι εργαζόμενοι και ο λαός στο προσκήνιο, να περάσει το εργατικό κίνημα στην αντεπίθεση.

Επόμενος μεγάλος σταθμός στους αγώνες μας είναι η απεργία της Πρωτομαγιάς, που φέτος μας βρίσκει μπροστά σε επικίνδυνες εξελίξεις, αφού πέρα από την πολιτική που τσακίζει τη ζωή του λαού πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στη γειτονιά μας.

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες αυτό που μετράει είναι η ένταση της λαϊκής επαγρύπνησης και της πάλης ενάντια στα βρώμικα σχέδια στην περιοχή. Το φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα από μεγάλους αγώνες και εξεγέρσεις πρέπει να μας οδηγήσει και σήμερα.

Τιμούμε την 1η Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά
Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ) Γιαννιτσών στις 11 π.μ