Στη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση για τον κλάδο των τροφίμων και ποτών της Ασίας και σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του κλάδου παγκοσμίως, τη 19η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “Sial China 2018” στη Σανγκάη (16-18 Μαΐου 2018) συμμετέχει για δεύτερη φορά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην προσπάθειά της να «ανοίξει» τη μεγάλη αγορά της Κίνας, αλλά και νέους δρόμους για τα αγροδιατροφικά προϊόντα της περιοχής.

Με τη συμμετοχή της στη 19η Διεθνή Έκθεση “Sial China” 2018, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής της, με στόχο την επιπρόσθετη αναγνωρισιμότητα και την ανάδειξη των αγροτικών τοπικών ποιοτικών προϊόντων της στην αγορά της Κίνας και της ευρύτερης Ασίας, καθώς και την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων του τομέα τροφίμων και ποτών.

Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση και συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη 19η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “Sial China 2018” καλούνται οι επιχειρήσεις του κλάδου των περιφερειακών ενοτήτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους, μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε ενιαία διαμορφωμένο χώρο 24τμ., να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, στέλνοντας συμπληρωμένη την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στα email: [email protected] ή [email protected] ή στο fax 2313 330044, το αργότερο ως την Παρασκευή 6 Απριλίου 2018.

Λόγω του περιορισμένου διαθέσιμου χώρου, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

• τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις,

• τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

• την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

• τους εκθέτες, οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνείς εκθέσεις

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2313 330350 (Γλυκερία Καραλή), 2313 330395 (Γεώργιος Γκανάτσιος) και 2313 330428 (Γεώργιος Φανέλης).

Η 19η Διεθνής Έκθεση “Sial China 2018”, που θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου “Shanghai New International Expo Centre” στη Σαγκάη, πραγματοποιείται σε ετήσια βάση. Η “Sial China” αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών στην Ασία και η δυναμική της ξεπερνά τους 3.200 εκθέτες από 67 χώρες και τους 101.000 εμπορικούς επισκέπτες. Έδρα της έκθεσης είναι η Σανγκάη, η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη στην Κίνα, διεθνές οικονομικό και εμπορικό διαμετακομιστικό κέντρο με το πιο πολυάσχολο λιμάνι παγκοσμίως. Η “Sial China” παραδοσιακά προσελκύει το ενδιαφέρον των σημαντικότερων εισαγωγέων, διανομέων, επαγγελματιών λιανικής και χονδρεμπόρων της Κίνας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνονται σημαντικές παράλληλες δράσεις, όπως το “La Cuisine by Sial China”, υπό την αιγίδα του WACS, “Sial Innovation, Retail & Hospitality Forum”, “World Tour by SIAL”, “Chocolate World” κ.ά., που προωθούν την ενίσχυση της εκθεσιακής παρουσίας των συμμετεχόντων.