Η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτών στην Τουρκία: συζήτηση στην ολομέλεια του ΕΚ

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το κράτος δικαίου στην περίπτωση της σύλληψης και κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτών από την Τουρκία. Θα συζητήσουν με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, τα βήματα που πρέπει να ληφθούν για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτών που κρατούνται από τις 2 Μαρτίου με την κατηγορία της παράνομης διέλευσης των συνόρων.

Ο Εμανουέλ Μακρόν στο ΕΚ για να συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα είναι ο τέταρτος Ευρωπαίος ηγέτης που θα συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης με τους ευρωβουλευτές και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκερ, την Τρίτη το πρωί.

Facebook: Συζήτηση για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων Ευρωπαίων πολιτών

Σε συνέχεια του σκανδάλου με το Facebook και την Cambridge Analytica, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την Τετάρτη το θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής των πολιτών.

Κυκλική οικονομία: ενίσχυση της ανακύκλωσης και μείωση της υγειονομικής ταφής

Το μερίδιο των αστικών αποβλήτων που ανακυκλώνεται θα αυξηθεί από 44% που είναι σήμερα σε 55% μέχρι το 2025, σύμφωνα με τις νομοθετικές προτάσεις για την κυκλική οικονομία, οι οποίες θα τεθούν σε ψηφοφορία την Τετάρτη.

Η προστασία του κλίματος και η δασοκομία

Μέχρι το 2030, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προέρχονται από τις μεταφορές, τη γεωργία, τα κτίρια και τα απόβλητα θα πρέπει να μειωθεί κατά 30%. Επίσης κάθε αποψίλωση θα πρέπει να εξισορροπείται με τη φύτευση νέων δένδρων.

Νέα οδηγία για την ενίσχυση της εξοικονόμησης ενέργειας των κτιρίων

Η ολομέλεια θα θέσει σε ψηφοφορία τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία για την εξασφάλιση της μέγιστης ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων στην ΕΕ έως το 2050.

Η δολοφονία του Ján Kuciak: Το ΕΚ ζητά την ανάληψη δράσης για την προστασία των δημοσιογράφων στην ΕΕ

Με αφορμή τη δολοφονία του ερευνητικού δημοσιογράφου, Ján Kuciak, και της μνηστής του, Martina Kušnírová, οι ευρωβουλευτές θα ζητήσουν τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της προστασίας των δημοσιογράφων στην ΕΕ.

Βιολογικά τρόφιμα: Νέος κανονισμός για τη στήριξη του κλάδου

Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για την πιστοποίηση και την επισήμανση των βιολογικών τροφίμων θα συζητηθεί στο ΕΚ την Τετάρτη και θα τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη. Στόχος της νέας νομοθεσίας είναι η αύξηση της παραγωγής βιολογικών προϊόντων στην ΕΕ.

Συζήτηση για Συρία, Ρωσία και ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα

Την κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Συρία, μετά και την εικαζόμενη επίθεση με χημικά όπλα στο προάστιο Δούμα της Δαμασκού, θα συζητήσουν οι ευρωβουλευτές με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, την Τρίτη το απόγευμα. Θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με την κατάσταση στη Ρωσία και την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής Χερσονήσου.