Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτο Παραδιά, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης, ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος.

Από την πλευρά της ΠΟΜΙΔΑ τέθηκαν ζητήματα, όπως αυτό της χρέωσης δημοτικών τελών κενών ακινήτων, το θέμα της βεβαίωσης τελών νομιμοποιημένων χώρων, οι πολυετείς δεσμεύσεις ακινήτων από τους ΟΤΑ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΠΟΜΙΔΑ ότι ήδη, στο επερχόμενο σχέδιο νόμου με τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Aυτοδιοίκησης, θα υπάρχει διάταξη με την οποία θα αποσαφηνίζεται πλήρως η διαδικασία απαλλαγής από τα τέλη ακινήτων, για τα μη ηλεκτροδοτούμενα κενά ακίνητα, έτσι ώστε να μην υπάρχει πλέον περιθώριο οποιασδήποτε σύγχυσης.

Τα υπόλοιπα θέματα θα εξεταστούν προκειμένου να επισημανθούν τα περιθώρια παρεμβάσεων, σε συνεννόηση όπου απαιτείται με συναρμόδια υπουργεία.