Συλλήψεις για ληστεία

Συνελήφθησαν χθες (13-4-2018) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, δύο ημεδαπές ηλικίας 20 και 16 ετών, διότι νωρίτερα ακινητοποίησαν με χρήση σωματικής βίας 61χρονη ημεδαπή και προσπάθησαν να της αφαιρέσουν μία χρυσή αλυσίδα χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς η 61χρονη κατάφερε και τις απώθησε. Επιπλέον, συνελήφθη η 47χρονη μητέρα της 16χρονης, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Εξιχνίαση κλοπών

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 46χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, από τον Ιούνιο του 2017 έως και το Φεβρουάριο του 2018, εκμεταλλευόμενος τη φιλική του σχέση με δύο γυναίκες, αφαίρεσε από τις οικίες τους στην Κατερίνη, συνολικά το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και κοσμήματα αξίας 11.000 ευρώ, σύμφωνα με τη δήλωσή τους.

Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

• Συνελήφθη χθες (13-4-2018) το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, 24χρονος υπήκοος Πακιστάν, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει και να μεταφέρει δύο ομοεθνείς του και έναν ανήλικο, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό τη διευκόλυνση της εξόδου τους από τη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του 24χρονου.

• Συνελήφθησαν χθες (13-4-2018) το απόγευμα σε περιοχή της Χαλκιδικής από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, τρεις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 45, 28 και 25 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε ο 45χρονος, διαπιστώθηκε να μεταφέρει τους ομοεθνείς του, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και όπως προέκυψε είχαν εισέλθει το προηγούμενο διάστημα παράνομα στη χώρα. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Χαλκιδικής.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων

Συνελήφθη χθες (13-4-2018) το απόγευμα στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 51χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο του καταστήματος, διαπιστώθηκε να έχει θέσει σε λειτουργία 25 ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους οποίους διενεργούνταν παράνομα τυχερά παίγνια. Επιπλέον, ο 51χρονος παρεμπόδισε τον έλεγχο, μετατρέποντας τις οθόνες των υπολογιστών όπου εμφανίζονταν τα παράνομα παίγνια σε νόμιμες ιστοσελίδες, με τη χρήση κεντρικού υπολογιστή (server), ο οποίος κατασχέθηκε. Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε συμπεριλαμβάνεται και 45χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ιδιοκτήτης του καταστήματος που απουσίαζε κατά τον έλεγχο.

Συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

• Συνελήφθη χθες (13-4-2018) το απόγευμα στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης – Δίωξης Λαθρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 40χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει επιμελώς κρυμμένα σε όχημα, 640 πακέτα τσιγάρων, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, τα οποία κατασχέθηκαν, όπως και το όχημα που χρησιμοποίησε.

• Συνελήφθη χθες (13-4-2018) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, 38χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να κατέχει 120 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 6 κιλών και 10 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και τα οποία κατασχέθηκαν.