Συλλήψεις για λαθρεμπόριο

Συνελήφθησαν χθες (18 Απριλίου 2018) το μεσημέρι στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Λαθρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 2 ημεδαποί ηλικίας 64 και 67 ετών, καθώς όπως διαπιστώθηκε ο 64χρονος επιχείρησε να πουλήσει στον 67χρονο συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 600 αυτοσχέδια τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν. Σε αστυνομικές έρευνες που ακολούθησαν σε όχημα του 64χρονου, καθώς και στην οικία του, όπου είχε διαμορφώσει ειδικό χώρο για την παρασκευή αυτοσχέδιων τσιγάρων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

bty

• συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 416 αυτοσχέδια τσιγάρα,
• συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 777 γραμμαρίων,
• 600 κενά τσιγάρα (τσιγαροσωλήνες),
• φύλλα καπνού βάρους 72 γραμμαρίων,
• μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
• μηχανές γεμίσματος και κοπής τσιγάρων.

Κατασχέθηκαν επίσης το παραπάνω όχημα του 64χρονου και το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ που θα έδινε ο 67χρονος για την αγορά των τσιγάρων.

Εξιχνίαση κλοπών

Από το Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας – Κολινδρού σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, το προηγούμενο διάστημα σε περιοχές της Πιερίας, παραβίασε κατάστημα και αφαίρεσε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Επίσης διέρρηξε μονοκατοικία από την οποία αφαίρεσε μία μοτοσυκλέτα. Τα κλεμμένα αντικείμενα βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθησαν σήμερα (19 Απριλίου 2018) τα ξημερώματα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Καταπολέμησης Διασυνοριακού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 31 και 27 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε ο 31χρονος, διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει και να μεταφέρει τον ομοεθνή του, ο οποίος είχε εισέλθει νωρίτερα παράνομα στη χώρα. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας.

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (18 Απριλίου 2018) το πρωί σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κασσάνδρας, 81χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκιδικής, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο.

Σύλληψη για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθη χθες (18 Απριλίου 2018) το βράδυ στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, 50χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει σε όχημα, 30 λίτρα πετρελαίου σε δοχεία, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, τα οποία κατασχέθηκαν, όπως και το όχημα που χρησιμοποίησε.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

Σήμερα (19 Απριλίου 2018) και ώρα 05.20 περίπου, στο 79ο χιλιόμετρο του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδά – Προμαχώνα, ΙΧΕ όχημα που οδηγούσε 44χρονος ημεδαπός παρέσυρε 41χρονο ημεδαπό που κινούνταν πεζός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 41χρονου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Σερρών.