Την ανακοίνωση με την οποία η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (Ε.Ν.Ι.Π.) καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Υγείας, κατέθεσε με αναφορά του στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι, την ώρα που οι γιατροί Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας δίνουν καθημερινά μάχη για να καλυφθούν οι υγειονομικές ανάγκες, αντιμέτωποι με μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων, υλικών και εξοπλισμού, η Πολιτεία ¨απαντά¨ με επικίνδυνα ημίμετρα στη στελέχωση των νοσηλευτικών μονάδων!

Μεταξύ άλλων η Ένωση καταγγέλλει ότι το Υπουργείο Υγείας με την εγκύκλιο Γ1α/Γ.Π. οικ.22823 της 16ης Μαρτίου μετατρέπει σε οικογενειακούς ιατρούς τους γιατρούς των ερημωμένων Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων. Και, επιχειρεί να καλύψει τα κενά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με 13 ιατρούς οπλίτες που υπηρετούν την θητεία τους, γεγονός που συνιστά εμπαιγμό για το λαό και πρόκληση για τους εργαζομένους στο δημόσιο τομέα της Υγείας.

Με την κατάθεση της αναφοράς, ο Γιώργος Καρασμάνης καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ανταποκριθεί στα αιτήματα της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πέλλας όπως:

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με βάση τις ανάγκες, καθώς επίσης και να μην απολυθεί κανείς επικουρικός ιατρός.

• Να σταματήσουν οι αποσπάσεις και μετακινήσεις συναδέλφων τους σε άλλες υγειονομικές μονάδες για κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών και να διασφαλιστεί δωρεάν δημόσια Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό.