Νιώθω περήφανος για την καταγωγή μου (Πόντος και Μακεδονία) με την πλούσια κληρονομιά και την ιδιαίτερη κοινωνικο-πολιτισμική ταυτότητα, παράδοση και ιστορική αναφορά. Σεμνύνομαι καθημερινά για τον γενέθλιο τόπο μου και ότι απορρέει από την πατρογονική καταγωγή μου στο επίπεδο των κοινωνικών, πολιτισμικών και εθνικών αξιών.

Ο τόπος καταγωγής μου, ήτοι ο Νομός Πέλλας στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, σημάδεψε βαθιά το είναι μου, προσδιόρισε ουσιαστικά την σύνολη συνείδησή μου και καθόρισε καταλυτικά τη στάση της ζωής μου. Σε κάθε περίπτωση, μπόλιασε δημιουργικά την φιλοσοφία της ζωής μου με άφθαρτα ιδανικά αγάπης, χρέους και ευθύνης για τον άνθρωπο, την κοινωνία, την πατρίδα και το έθνος.
Από ενδόμυχη επιθυμία και πεποίθηση για την ανασχετική δυναμική των συλλαλητηρίων, ήλπιζα στην αφύπνιση της πατριωτικής συνείδησης των ανθρώπων που διαπραγματεύονται με την πλευρά των Σκοπιανών. Πίστευα ότι το παρόν, θα έδινε την δυνατότητα σε όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς (όπως την κοινωνία των πολλών προθύμων βουλευτών όλων των πτερύγων) να γνωρίσουν σε βάθος τους προβληματισμούς των πολιτών της Βορείου Ελλάδος, να αφουγκραστούν τις αγωνίες και να σεβαστούν τις ευαισθησίες των κατοίκων (ανεξαρτήτου επί μέρους καταγωγής) της Μακεδονίας, πολλώ δε μάλλον στο πλαίσιο της αδέκαστης ιστορικής αλήθειας να πράξουν τα δέοντα. Αντί αυτού όμως οι σύγχρονοι “εθνομηδενιστές”, φοβούμενοι τις ιστορικές ευθύνες έναντι των επιγενόμενων, επέλεξαν να κρυφτούν από τον ελληνικό λαό. Συνεχίζουν με όχημα τους γνωστούς γραφικούς βερμπαλισμούς και τους ανιστόρητους επικίνδυνους ισχυρισμούς, περιέργως πως στο πλαίσιο του «φθηνού» εντυπωσιασμού και της “μυθοπλασματικής εξιστόρησης της αλήθειας”, να βαυκαλίζονται για τη στάση του επώδυνου ταπεινωτικού συμβιβασμού και να υποδύονται με θράσος τον υπερασπιστή των εθνικών δικαίων και των συμφερόντων της χώρας.
Σε κάθε περίπτωση, από πλευράς μου, μιλώντας από την ταπεινή θέση του απλού και ενεργού πολίτη, δεν προτίθεμαι να δώσω με την σιωπή μου το παραμικρό άλλοθι στην ιστορική αλχημεία, που σήμερα συντελείται ερήμην του ελληνικού λαού, με τη συνδρομή των γνωστών παπαγάλων της ενημέρωσης, σε βάρος της ιστορικής αλήθειας και της ιστορικής μνήμης. Τέλος, σε ότι με αφορά, ομνύοντας πίστη στην ελληνικότητα της Μακεδονίας, θα συνεχίσω, όπως πάντα, να φορώ στο στήθος μου τον δεκαεξάκτινο ήλιο της Βεργίνας (Αιγές) και να δηλώνω στο διηνεκές περήφανος για τη διπλή καταγωγή μου!!!!!!!

*** Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός