Μια ξεχωριστή εκπαίδευση εξέλαβαν οι σπουδαστές του τμήματος “Διασώστες-Πλήρωμα Ασθενοφόρου” την Δευτέρα 7/5/2018. Στα πλαίσια του αντικειμένου “Ασύρματες Επικοινωνίες”,

αντιπροσωπεία της “Ραδιολέσχης Έδεσσας” επισκέφθηκε το ΔΙΕΚ Έδεσσας, με σκοπό να φωτίσει τις ασύρματες “πτυχές” του επαγγέλματος του Διασώστη, τις οποίες οφείλουν να γνωρίζουν τα μελλοντικά Πληρώματα των σύγχρονων Ασθενοφόρων. Ο πρόεδρος της Ραδιολέσχης κ. Κουκουράβας Αντώνιος εξήγησε με απλό τρόπο τη σημαντικότητα των ασύρματων επικοινωνιών κάνοντας μάλιστα μια Real-time επίδειξη επικοινωνίας με απομακρυσμένα στελέχη της Ραδιολέσχης, με χρήση κατάλληλου εξοπλισμού που έφερε στο ΙΕΚ για να επιδείξει στους σπουδαστές.

Η αξία του Ραδιοερασιτεχνισμού και των Ραδιοεπικοινωνιών και η προσήλωση στην ιδέα του Εθελοντισμού, αποτέλεσε αντικείμενο εποικοδομητικής συζήτησης και μάλιστα ο πρόεδρος κάλεσε τους σπουδαστές στην κοινή άσκηση που θα λάβει χώρα την Πέμπτη με την Γενική Πολιτική Προστασία.

Η Διεύθυνση του ΔΙΕΚ Έδεσσας ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο κ. Κουκουράβα, καθώς τους κ. Γιαβανίδη Κωνσταντίνο και Χατζηαντωνίου Ιωάννη που τον συνόδευαν, για την πολύτιμη “Ραδιοεπικοινωνιακή” εμπειρία που προσέφεραν στους σπουδαστές. Πάνω από όλα όμως αισθάνεται πολλαπλά υπόχρεη προς τον εκπαιδευτή του τμήματος κ. Κυριακού Νικόλαο που ήταν ο εμπνευστής και διοργανωτής της ξεχωριστής αυτής διδακτικής εμπειρίας.