Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η Ημερίδα Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας του ΔΙΕΚ Έδεσσας την Τετάρτη 16/5/2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας. Η πολυθεματική εκδήλωση υλοποιήθηκε στα πλαίσια της αποστολής του ΙΕΚ να εντάξει τους αυριανούς αποφοίτους του στην αγορά εργασίας, εφοδιασμένους με κατάλληλα εφόδια, ώστε να ανταπεξέρθουν στην συνεχώς μεταβαλλόμενη και γεμάτη απαιτήσεις εργασιακή πραγματικότητα. Οι καλεσμένοι του ΙΕΚ, αντιπρόσωποι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του τουριστικού κλάδου της Ελλάδας, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των σπουδαστών που κατέκλεισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.

Την ημερίδα προλόγισαν ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ κ. Χρήστου Χριστόδουλος, ο οποίος παρουσιάζοντας τη θεματολογία της εκδήλωσης δεσμεύθηκε στους σπουδαστές πώς το ΔΙΕΚ Έδεσσας θα είναι πάντοτε αρωγός στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, καθώς και η κ. Πέσιου Αθανασία, Διευθύντρια του Millennium Education Center, συνυπεύθυνη για την οργάνωση της πολυσύνθετης αυτής ημερίδας.


Ακολούθως, η Σύμβουλος Εργασίας κ. Σαπουνά Χριστίνα, ενημέρωσε το ακροατήριο για τους σύγχρονους ηλεκτρονικούς τρόπους αναζητήσεως εργασίας, χρησιμοποιώντας ως μελέτη περίπτωσης την ηλεκτρονική πλατφόρμα ευρέσεως εργασίας Job Carrier.

Στη συνέχεια η κ. Σουλή Μαρία-Χριστίνα, HR Recruiter των Ξενοδοχείων SΑΝΙ και IKOS Resort, παρουσίασε τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας στα εν λόγω πολυτελή ξενοδοχεία, τις συνθήκες εργασίας και την επαγγελματική εξέλιξη των απασχολούμενων σ’ αυτά. Η κ. Σουλή απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων, καθώς οι ξενοδοχειακές μονάδες που εκπροσωπεί αποτελούν πόλο έλξης για την εκπόνηση της πρακτικής άσκησης των σπουδαστών του ΙΕΚ.

Με τη σειρά του, παρουσίασε την ταχύτατα αναπτυσσόμενη αλυσίδα ξενοδοχείων Bluelagoon Princess, ο συντοπίτης μας κ. Συμεωνίδης Χρήστος, ο οποίος περιέγραψε στους καταρτιζόμενους το ξεκίνημα του εργασιακού του βίου, όπου βρισκόταν και αυτός στην ίδια ακριβώς, αγωνιώδης, θέση και πως η συνεργασία με έναν μεγάλο όμιλο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με δέος αλλά αντιθέτως να αποτελεί ευχάριστη πρόκληση για τον καθέναν τους.

Ακολούθως, τη σκυτάλη πήρε ο κ. Παπαδόπουλος Δημήτρης, εκπρόσωπος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct, ο οποίος παρουσίασε στο κοινό τα δικαιώματα και ευκαιρίες των πολιτών που εργάζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η σειρά των ομιλητών ολοκληρώθηκε με τον κ. Δημόπουλο Ανδρέα, Σύμβουλο Επιχειρήσεων και Εργασίας και Recruiter μεγάλων οικονομικών funds, με χιλιάδες συνεντεύξεις για πρόσληψη στο βιογραφικό του, ο οποίος και “μάγεψε” τους σπουδαστές με τη μεταδοτικότητα και τις εμπειρίες του. Εξήγησε απλά, ευχάριστα και με διαδραστικό τρόπο στους σπουδαστές, τα σημεία που πρέπει να προσέξουν κατά τη διαδικασία λήψης συνέντευξης για εργασία, καθώς και την ορθή μορφή που πρέπει να έχει το βιογραφικό τους.

Στο κλείσιμο της ημερίδας ο Διευθυντής του ΙΕΚ κ. Χρήστου Χριστόδουλος επισήμανε τον κοινό παρονομαστή των ομιλιών όλων των προσκεκλημένων, πως πέρα από τις δεξιότητες και επαγγελματικές αρετές, αυτό που πρέπει να προσέξουν οι καταρτιζόμενοι είναι ο χαρακτήρας τους, η θέληση, το πείσμα, η επικοινωνία και η ομαδική αντίληψη της εργασίας, οι λεγόμενες κοινωνικές δεξιότητες, οι οποίες είναι πλέον απαίτηση των σύγχρονων εργοδοτών.