Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η απόσταση που χωρίζει σήμερα τους περισσότερους πολιτικούς από τους πολίτες, είναι αρκετά μεγάλη. Αποδεικνύεται καθημερινά (δημοσκοπικά ευρήματα των πολιτικών ερευνών) ότι δεν έχουν θέση στη ζωή των Ελλήνων τα χρεοκοπημένα πολιτικά ιδεολογήματα εξουσίας, ούτε ασφαλώς τα φθηνά ιδεολογήματα της ντροπής που ταλανίζουν σήμερα τη χώρα.

Ο πολίτης, παίρνει αποστάσεις από τους ευκαιριακούς εμπόρους της αλήθειας, δεν εκχωρεί τη βούλησή του, ούτε παρέχει την εντολή του σε ανεπάγγελτους επαγγελματίες πολιτικούς, που πόρρω απέχουν από την ουσία της ρήσης του αείμνηστου, Γ. Ράλλη, “Η πολιτική δεν αποτελεί επάγγελμα, αλλά αποστολή”. Έπαψε, από πολλού, να προστρέχει στο κομματικό-πολιτικό χρηματιστήριο της ελπίδας, που στήνουν ευκαιριακά με περισσή υποκρισία και πολιτικό τυχοδιωκτισμό οι έμποροι της ανθρώπινης αγωνίας, προκειμένου να εξαργυρώσει φθηνά τα θέλω και τις επιδιώξεις του σε βάρος της τιμής, της ιστορίας και της αξιοπρέπειας του. Δέχεται πως όλα αύριο, νομοτελειακά, σύμφωνα με την αρχή της απομυθοποίησης, θα πνιγούν και θα συντριβούν στο κύμα της υποβόσκουσας κοινωνικής οργής και της “κυοφορούμενης” αγανάκτησης των πολιτών. Εκτιμά, πως είναι πολιτικά ορθή η άποψη, ότι δεν συνιστά ουσία της πολιτικής η άκριτη δογματική προσκόλληση στο παρελθόν, αλλά το διερευνητικό βλέμμα στο μέλλον και η συνετή, κριτική προσέγγιση του….!!!!!

Με το αλάνθαστο πολιτικό αισθητήριο του πιστεύει ότι η αλήθεια, δεν θα παρασυρθεί (αποτελεί εδραία πεποίθηση του) από την νεροποντή της καθεστωτικής ανοησίας και της ασύστολης προπαγάνδας, που σήμερα συνειδητά παράγουν, σκηνοθετούν και συντηρούν τα ΜΜΕ της χώρας, ούτε ποτέ θα τεθεί υπό την αίρεση οιασδήποτε «ιερής» σκοπιμότητας. Σε κάθε περίπτωση, συντάσσεται με τη ρήση του Σοφοκλή, “Αλλ’ ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου / κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο”. Για τον πολίτη, σήμερα, προέχει επιτακτικά η θεσμική κάθαρση σε όλα τα επίπεδα της χώρας και η έξοδος από την πολυσχιδή κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Προέχει η ανάκτηση του κύρους των θεσμών και η επανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς της χώρας. Προέχει απαιτητά η συνέχεια της κοινωνίας και η επιβίωση των αξιών του ελληνικού πολιτισμού, η αξιοπρέπεια των πολιτών και η σύνολη ακεραιότητα της χώρας σε συνάρτηση με την αποκατάσταση της θέσης της χώρας μεταξύ των κανονικών κρατών του κόσμου. Τα υπόλοιπα αφορούν την στρατηγική των ματαιόδοξων, των φαύλων εκπροσώπων του πολιτικού κατεστημένου της χώρας, που μετέρχονται με κυνισμό και αμετροέπεια καθημερινά του ψεύδους, προκειμένου έτσι να “πουλήσουν” και να επιβάλλουν τη δική τους “αλήθεια”. Αν μη τι άλλο, τα υπόλοιπα συνιστούν μια ακόμη ψευδαίσθηση της στιγμής, μια ακόμη εμψυχωτική αυταπάτη, όλων εκείνων των απίθανων τύπων που πιστεύουν αφελώς ότι είναι αναντικατάστατοι (“Τα νεκροταφεία είναι γεμάτα αναντικατάστατους” Σαρλ Ντε Γκωλ) στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας….!!!!!
* Ο Ταρπήιος βράχος, ο τόπος των ατιμωτικών εκτελέσεων στη Ρώμη, ήταν πίσω από το Καπιτώλιο, ήτοι το κέντρο εξουσίας της Ρώμης.

*** Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός