Περισσότερες από 6.000 αιτήσεις, και έπεται συνέχεια…

Κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη ξεπέρασαν οι αιτήσεις συμμετοχής για τον Λαϊκό Δρόμο «Παναγιώτης Αφαλής» που διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η ΚΕΥΝΣ.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αριθμός των δηλώσεων συμμετοχής έως την ολοκλήρωση της προθεσμίας (Παρασκευή 4 Μαΐου), ξεπέρασε τις 6.000. Συγκεκριμένα, και για τις δυο διαδρομές των 5.000 μέτρων και των 1.000 μέτρων οι δηλώσεις συμμετοχής άγγιξαν συνολικά τις 6.071, εκ των οποίων 1.281 αθλούμενοι θα λάβουν μέρος στα 5.000μ. και 4.538 αθλούμενοι θα συμμετάσχουν στα 1.000 μ., ενώ εκτιμάται ότι, όπως και τις προηγούμενες φορές, οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις συμμετοχής, ειδικά ανήμερα της διεξαγωγής του 3ου Λαϊκού Δρόμου, αναμένεται να ξεπεράσουν τις 1.000 (υπενθυμίζεται ότι όσοι δεν έχουν συμπληρώσει αίτηση μπορούν να παραστούν και να συμμετάσχουν ελεύθερα την Κυριακή 20 Μαΐου).
Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης «όπως προκύπτει την τελευταία τριετία, τόσο από τον μεγάλο και σταθερά αυξανόμενο αριθμό, όσο και από τις ηλικίες των δρομέων, ο Λαϊκός Δρόμος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ» έχει ήδη καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών, τόσο του δήμου μας όσο και ολόκληρης της πόλης, ανεξαρτήτως ηλικίας από την πρώτη μάλιστα διοργάνωσή του, καθιστώντας τον έναν κορυφαίο θεσμό μαζικού αθλητισμού που αγκαλιάζει όλη την κοινωνία».

Διαρκής κινητοποίηση
Την ίδια ώρα, τα συνεργεία που έχουν οργανωθεί στο πλαίσιο της ΚΕΥΝΣ και του Γραφείου Αθλητισμού βρίσκονται σε διαρκή και έντονη κινητοποίηση για την άρτια διοργάνωση και την πλήρη επιτυχία του θεσμού.
Περισσότεροι από 250 εθελοντές έχουν ήδη «επιστρατευτεί» προσφέροντας τις κρίσιμες υπηρεσίες τους στα διάφορα τμήματα που έχουν καταρτισθεί, και οι οποίοι θα ξεχωρίζουν από το κίτρινο μπλουζάκι που θα φορούν. Παράλληλα, ήδη έχουν παραληφθεί τα μπλουζάκια και τα καπελάκια και για τους δρομείς, που είναι διαφορετικού χρώματος για κάθε διαδρομή και θα διανεμηθούν τις επόμενες ημέρες στους συμμετέχοντες. Τα μπλουζάκια είναι και φέτος προσφορά του μεγάλου χορηγού της εκδήλωσης «Φροντιστήρια Α. Σιρδάρης».
Ο 3ος Λαϊκός Δρόμος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Μαΐου περιλαμβάνει δυο διαδρομές των 5.000μ. και των 1.000μ. με αφετηρίες τη Νεάπολη και τις Συκιές, και κοινό τερματισμό το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» (Συκιές). Διοργανώνεται, δε, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και την υποστήριξη των μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης (ΣΔΥΘ) και των τοπικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.
Ο αθλητικός αυτός θεσμός είναι αφιερωμένος στον πρώην δήμαρχο Συκεών Παναγιώτη Αφαλή (1916-2015) που συνέδεσε το όνομά του με τις Συκιές, αφού διετέλεσε δήμαρχος επί σειρά ετών, και συγκεκριμένα από το 1964 έως το 1967, μια θητεία που διακόπηκε εξαιτίας του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, και από το 1975 έως το 1988. Ο δήμος τον τιμά όχι μόνο δίνοντας το όνομα του αείμνηστου δημάρχου στον Λαϊκό αυτό Δρόμο, αλλά προχωρώντας σε μετονομασία της πλατείας-πάρκου Ελπίδος προς τιμήν του Παναγιώτη Αφαλή, ώστε το όνομά του να μείνει για πάντα στην ιστορία, κάτι που θα γίνει επίσημα με τη διοργάνωση ειδικής μεγάλης εκδήλωσης που ετοιμάζεται.

Οι διαδρομές
Ο δρόμος των 1.000 μέτρων, με ώρα εκκίνησης τις 10.30 το πρωί, έχει ως αφετηρία το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη και Ι. Μιχαήλ 1), ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές), με το χρονικό όριο της διαδρομής να είναι η μία ώρα. Για τον δρόμο των 1.000μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ενώ για τα παιδιά κάτω των 12 ετών κρίνεται απαραίτητη η συνοδεία γονέα ή δασκάλου. Η διαδρομή είναι η εξής: Μιχαήλ Καραολή-Ελ. Βενιζέλου-Δημ. Ανδρέου-Ρ. Φεραίου-Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).

Ο δρόμος των 5.000 μέτρων, όπου φέτος οι συμμετέχοντες θα χρονομετρηθούν, με ώρα εκκίνησης τις 10 το πρωί έχει ως αφετηρία την περιοχή Στρεμπενιώτη (τέρμα Ελ. Βενιζέλου, Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης), και ο τερματισμός του θα γίνει επίσης στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές), με το χρονικό όριο της διαδρομής να αγγίζει τις 2,5 ώρες. Για να συμμετάσχει ένας δρομέας στα 5.000μ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του. Η διαδρομή είναι η εξής: Ελ. Βενιζέλου-Κασταμονής-Μητροπόλεως-Γληνού-Οδ. Ελύτη-Μ. Τριανταφυλλίδη-Ελ. Βενιζέλου-Ανδ. Παπανδρέου-Κύπρου-Ρ. Φεραίου-Επταπυργίου- Οδ. Φωκά-Ζαχ. Γουναρίδη-Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).
Στο λαϊκό δρόμο των 5.000μ. θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων στα 2.500μ. (περιοχή Κύπρου με Ρ. Φεραίου), ενώ στον τερματισμό θα διατίθενται νερά και χυμοί, μπανάνες και μέλι που θα προσφέρουν οι χορηγοί του Λαϊκού Δρόμου (Βίκος, Μελίχρυσο, Καφέ Calderon). Αποδυτήρια θα υπάρχουν στην αφετηρία (γήπεδο Νεάπολης) και στον τερματισμό (Γυμναστήριο Ανοιχτού Θεάτρου Συκεών), ενώ η παραλαβή των προσωπικών αντικειμένων των δρομέων που θα συμμετάσχουν στα 5.000μ. θα γίνει στην αφετηρία και η παράδοση τους στον τερματισμό.
Ο αριθμός συμμετοχής και το μπλουζάκι στους δρομείς των 5.000 μέτρων θα δίνονται από την Τρίτη 15 έως και την Τετάρτη 16 Μαΐου, ενώ τα μπλουζάκια για τους δρομείς των 1.000 μέτρων θα δίνονται από τη Δευτέρα 14 έως και την Πέμπτη 17 Μαΐου, στο Γραφείο Αθλητισμού από τις 9.00 π.μ. έως 9.00 μ.μ..
Κατά τον τερματισμό τους όλοι οι δρομείς θα παραλάβουν αναμνηστικό δίπλωμα, ενώ ο πρώτος και ο δεύτερος, και από τις δύο διαδρομές, θα παραλάβουν από ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια υψηλής τεχνολογίας από την εταιρεία αθλητικών ειδών Saucony, η οποία θα προσφέρει και από ένα μπλουζάκι υψηλής τεχνολογίας στον τρίτο και τέταρτο και των δύο διαδρομών.
Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Νεάπολης-Συκεών www.dimosneapolis-sykeon.gr