«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην διοικητική της αρμοδιότητα με τριετή σχεδιασμό και προγραμματισμό και έναν μεγάλο προϋπολογισμό από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η προστασία της δημόσιας υγείας είναι για εμάς σημαντική προτεραιότητα και στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες που κάνουμε για βελτίωση της ποιότητας ζωής» τόνισε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά με αφορμή σύσκεψη που συγκάλεσε για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που εφαρμόζεται, όπως σε όλη την Π.Κ.Μ. έτσι και στην Π.Ε. Πέλλας με επιτυχία και, συνέχισε επισημαίνοντας ότι «οι υπηρεσιακοί παράγοντες που ασχολούνται αρμοδίως με την υλοποίηση του προγράμματος είναι καταρτισμένοι και έμπειροι στο θέμα, το οποίο απαιτεί τη συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους και με όλους τους πολίτες. Οι παρεμβάσεις της Π.Κ.Μ. γίνονται στο αγροτικό και περιαστικό περιβάλλον και έχουν στόχο την προνυμφοκτονία, την ακμαιοκτονία, ενώ, εφαρμόζονται επιπρόσθετα και εναέριες μέθοδοι. Πρέπει όλοι μας ως πολίτες πρωτίστως, να βοηθήσουμε τις παρεμβάσεις των εξειδικευμένων συνεργείων και με τα κατάλληλα ατομικά μέτρα προστασίας να περιορίσουμε το φαινόμενο όχλησης των κουνουπιών στο ελάχιστο».

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης Δημήτρης Χατζηβρέττας και ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Σοφοκλής Κουρτίδης, ως αρμόδιοι ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τεχνικά στοιχεία του προγράμματος, την πορεία υλοποίησης αυτού, ζητώντας από τους εκπροσώπους των Δήμων να συνδράμουν στο πρόγραμμα με δικές τους ενέργειες κυρίως στο αστικό περιβάλλον. Παράλληλα, συνεχάρησαν την κα. Αηδονά για την πρωτοβουλία πραγματοποίησης της σύσκεψης και ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με την Π.Κ.Μ. – Π.Ε. Πέλλας για το πρόγραμμα, υπογράμμισε το γεγονός ότι έγιναν ενέργειες αντιμετώπισης των κουνουπιών από πλευράς του Δήμου Πέλλας το διάστημα 2013 – 2016 για την αντιμετώπιση του προβλήματος σε δημοτικές ενότητες και τοπικές κοινότητες τονίζοντας, ότι η περιοχή του Δήμου Πέλλας λόγω των εδαφολογικών και κλιματολογικών συνθηκών χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις παρεμβάσεις της Περιφέρειας.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των Δήμων Σκύδρας και Αλμωπίας, κ.κ. Ιωάννης Θεοδοσίου, Αντιδήμαρχος Αγροτικών Θεμάτων και Γιώργος Ιατρίδης, Προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου δήλωσαν ότι δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα στην περιοχή τους και τόνισαν ότι είναι στη διάθεση των υπευθύνων του προγράμματος για συνεργασία για πραγματοποίηση παρεμβάσεων όπου απαιτηθούν.

Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πέλλας Ελένη Καραντώνη παρουσίασε επιγραμματικά κάποια από τα αποτελέσματα του προγράμματος τα προηγούμενα χρόνια, όπως, επίσης, τις δράσεις ενημέρωσης που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, κυρίως σε σχολεία με αποδέκτες περίπου 8.000 μαθητές, ενώ, ανέφερε ότι θα συνεχιστούν και προγραμματικές ενημερωτικές εκδηλώσεις ανοιχτές για το κοινό.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πέλλας που είναι επιφορτισμένα με την παρακολούθηση και υλοποίηση του προγράμματος στην περιοχή μας.