“Αν νιώθεις υπερηφάνεια για τους προγόνους σου, μη στερήσεις αυτήν τη δυνατότητα και από τους απογόνους σου” ΚΙΚΕΡΩΝ

Παρακολουθώντας με περισσή θλίψη τη δυσπερίγραπτη και ακατανόητη πολιτική συμπεριφορά σου, πολλώ μάλλον ακούγοντας τον δημόσιο λόγο σου, ήτοι τα αστεία επιχειρήματα που τελευταία χρησιμοποιείς προκειμένου να πείσεις την κοινωνία για τα ακριβή κίνητρα της απόφασης σου, να στηρίξεις εν τέλει την κυβέρνηση καταψηφίζοντας όμως την επαίσχυντη συμφωνία, διαπιστώνω με λύπη ότι πορεύεσαι με κλονισμένη πατριωτική συνείδηση και οδηγό μια θεμελιακή αντίφαση. Είσαι ταυτόχρονα αγαπητέ με τον χωροφύλακα και τον αστυφύλακα, ήτοι από τη μια ανεμίζεις πατριωτικές σημαίες και παιανίζεις θούριους, εμβατήρια και τον εθνικό ύμνο, ενώ από την άλλη συντάσσεσαι, συμπορεύεσαι και συναινείς σε ανθελληνικές λύσεις. Σε κάθε περίπτωση, πορεύεσαι με σημαία μια κενή ρητορεία που οδηγεί τη χώρα “στο δρόμο του πουθενά”, αδιαφορώντας για τις εθνοκτόνες συνέπειες της θλιβερής επιλογής σου. Το ερώτημα, όμως, είναι γιατί???
Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ ενός πολιτικού κι ενός πολιτικάντη, είναι η αίσθηση του χρέους, της ιστορίας και η οπτική των πραγμάτων. Όπως, λοιπόν, στη ζωή έτσι και στην πολιτική, όταν κανείς πιστεύει αυτά για τα οποία ομιλεί, οφείλει να πάρει ξεκάθαρη και σαφή θέση. Όχι να κρύβεται πίσω από “επαναστατικές” ανακοινώσεις, πατριωτικά τσιτάτα και εμβόλιμες συνεντεύξεις με στόχο τον εξωραϊσμό της εικόνας των αντιδράσεων του, απέναντι στο επίδικο ζήτημα των ημερών ήτοι την εκχώρηση του ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στους Σκοπιανούς. Γιατί, σε κάθε περίπτωση, όπως λέει ο Ρίλκε, είναι προσόν “ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΖΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΝΑΙ”. Η υποκρισία, ο εμπαιγμός και η φθηνή σπέκουλα ήτοι η διαχείριση του πατριωτικού αισθήματος της απ’ εδώ πλευράς, έλαβε φίλε από πολλού τέλος. Όλοι, λοιπόν, κρυπτόμενοι ή μη, ενώπιον της ιστορίας και της αμείλικτης κρίσης του κυρίαρχου προδομένου ελληνικού λαού.!!!!!
Ο Έλληνας, θέλει μια εμπνευσμένη ηγεσία με καθαρό, σαφή και πατριωτικό λόγο. Λόγο βγαλμένο από το απόσταγμα της ιστορίας και τα σπλάχνα της κοινωνίας. Μια ηγεσία με ελληνική ψυχή και στερεή πατριωτική στάση, πρόθυμη να αναμετρηθεί με την ιστορία και τη συνείδηση της. Μια ηγεσία που αρνείται να γίνει ο εντολοδόχος και το άλλοθι των ξένων και των ισχυρών. Που κάνει πράξη τη μνημειώδη ρήση του Σαρλ Ντε Γκωλ, “Στην πολιτική είσαι αναγκασμένος να προδίδεις είτε τη χώρα σου είτε τους ψηφοφόρους. Εγώ προτιμώ να προδίδω τους ψηφοφόρους”. Σε κάθε περίπτωση, ουδείς έχεις το δικαίωμα να “παίξει στα ζάρια” το όνομά μας ήτοι την ψυχή μας, πολλώ μάλλον την εθνική μας αξιοπρέπεια πίσω από τις δρύινες πόρτες των διπλωματικών γραφείων. Η πατρίδα για μας ήταν και είναι πάνω απ΄όλους και πάνω απ΄όλα!!!!!!
*Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ. Γεωπόνος – Παιδαγωγός