Καλώς ήλθατε.
Κρεμάστε ό,τι περιττό στον καλόγερο,
εδώ. δίπλα στην πόρτα.
Ελάτε, ας περάσουμε στο Σαλόνι.
Καθίστε αναπαυτικά, χαλαρώστε.
Να σας προσφέρω ένα ποτήρι λέξεις;

Η εμπειρία που βίωσαν οι απορριφθέντες ζωγράφοι από το επίσημο Σαλόνι (Έκθεση) του 1863 και οι πίνακες ζωγραφικής ενός εξ αυτών, του Paul Cezanne, αποτέλεσαν την πρώτη ύλη της παρούσας ποιητικής συλλογής. Η ιστορική μνήμη και οι πινελιές του Cezanne πάνω στον καμβά μετουσιώθηκαν σε λέξεις με σκοπό να δημιουργήσουν νέες μη υλικές εικόνες.
Έτσι, οι ζωγραφικές αποτυπώσεις του Cezanne παντρεμένες με τον ποιητικό λόγο φιλοδοξούν ν’ αποτελέσουν την αφορμή για το απελευθερωτικό, δημιουργικό άλμα. Ο αναγνώστης ξέρει. Δεν χρειάζεται καθοδήγηση.
Το θεματικό μωσαϊκό της συλλογής αποτελούν: η φιλία, ο έρωτας (σε όλη την κλίμακα της πλατωνικής σκάλας), το Υπέροχο ενάντια στο Ωραίο, ο χρόνος, η εσωτερική «ακαταστασία» του ατόμου, οι διεκδικήσεις και οι επιλογές μας, τα απλά καθημερινά αντικείμενα και οι συνήθειές μας.

Ο Ευάγγελος Τρυψιάνης γεννήθηκε το 1988. Το 2010 αποφοίτησε από το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με ειδίκευση στις Νεοελληνικές και Βυζαντινές Σπουδές. Εργάζεται ως φιλόλογος στον ιδιωτικό τομέα και αρθρογραφεί στο blog του ars gratia artis. Η πρώτη ποιητική του εμφάνιση έγινε με τη συλλογή – rubrica (2015), ενώ ακολούθησε και η έκδοση της δεύτερης συλλογής του με τίτλο – E G O (2016).

Τρόποι παραλαβής: Βιβλιοπωλείο Συμβολή: https://www.facebook.com/bookpapergr/

* Αντίτυπα θα υπάρχουν και στη Λαογραφική Εταιρεία.