Ειδικά όταν κυριαρχεί ακόμη η παραπληροφόρηση και το μίσος που δεν επιτρέπουν στους πολίτες να αποτιμήσουν θετικά την συμφωνία φιλίας και συνεργασίας με την γειτονική χώρα.
Με αφορμή τις ανακοινώσεις για πρωτοβουλία κάποιων για κοινές δράσεις συλλόγων της Αλμωπίας ενάντια στην συμφωνία επιθυμώ να απευθυνθώ στους συλλόγους αισθανόμενος ως άνθρωπος των συλλόγων της Αλμωπίας.

Με την πολύχρονη ενασχόληση μου με πολιτιστικούς συλλόγους θεωρώ ότι η χρησιμοποίηση των συλλόγων σε εκδηλώσεις που διχάζουν τον λαό θίγει τους ίδιους τους συλλόγους και εκθέτει αυτούς που τους οργανώνουν. Ποτέ το μίσος και ο διχασμός δεν ωφέλησε την πατρίδα μας. Οι σύλλογο που υπερασπίζονται ιστορία και πολιτισμό το ξέρουν πολύ καλά αυτό από την βιωματική τους δράση.
Η συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ μας επιστρέφει όλη την ιστορία της μίας και μόνης Αρχαίας Μακεδονίας , αλλάζει το όνομα τους σε όλες τις χώρες που τους έχουν αναγνωρίσει και στην δική μας, επιβάλει την αλλαγή του συντάγματος τους με αφαίρεση όλων των αλυτρωτισμών και δεν αλλάζει τίποτα σε θέματα εθνικότητας. Μόνο η ιθαγένεια τους αλλάζει επί το θετικότερο για μας. Μια νηφάλια ανάλυση της αποδεικνύει τα ανωτέρω.
Αδιανόητη η εμπλοκή των πολιτιστικών, αθλητικών κλπ συλλόγων με εκδηλώσεις παραπληροφόρησης και μίσους μόνο και μόνο για να αποκομίσουν κάποιοι κομματικά οφέλη.
Οι σύλλογοι πρέπει να ενώνουν και όχι να χωρίζουν τους πολίτες. Φαντάζεστε να γυρίσουμε πίσω στις εποχές δύο ή και περισσότερων συλλόγων στις πόλεις και στα χωριά μας ανάλογα με τις διαφορετικές απόψεις των μελών τους για πολιτικά θέματα;
Εκεί θέλουν να μας γυρίσουν κάποιοι;