“Κάθε παραλογισμός έχει κάποιον υποστηρικτή να τον υπερασπίζεται”
Oliver Goldsmith
Η απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, να ορίσει νέο Γενικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» τον Ιωάννη Μαστρογεωργίου, συνιστά κατά την ταπεινή μου άποψη ένα ακόμη βήμα προς την ιδεολογικοπολιτική μετάλλαξη της κεντροδεξιάς. Διερμηνεύοντας, λοιπόν, τα αισθήματα πολλών φίλων ήτοι συναγωνιστών της γενιάς μου, δράττομαι της ευκαιρίας να υποβάλω (όχι αυθαίρετα φρονώ), ένα ερώτημα που αφορά στην ως άνω επιλογή!.

Τελικά η Νέα Δημοκρατία, ήτοι η μεγάλη παράταξη της κεντροδεξιάς με το ευρύ δίκτυο πολιτικών στελεχών και τους πολλούς διακεκριμένους ειδικούς επιστήμονες, που για πολλά χρόνια προσφέρουν αξιόμαχες υπηρεσίες αμισθί στον χώρο, έχει ή όχι τη δυνατότητα, να επιδείξει ένα ανάλογο στέλεχος όπως ο νέος Γενικός Διευθυντής του Ι.Κ.Κ? Δύναται ή όχι να παρουσιάσει σημαντικά πολιτικά στελέχη, με αντίστοιχο υψηλό μορφωτικό πηλίκο ήτοι ευρεία γνώση της επιστήμης, της οικονομίας, της ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής σκηνής? Ήτοι στελέχη ικανά να παράξουν σύγχρονο ιδεολογικοπολιτικό λόγο με αντίστοιχα επιθυμητά χαρακτηριστικά???
Έχει ή όχι η Νέα Δημοκρατία, ένα Think Tank πολιτικών στελεχών με ανάλογη γνώση, εμπειρία και παιδεία? Μήπως αυτό εντέλει είναι προνόμιο άλλων προσώπων, όπως τα στελέχη του “Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη”? Ήτοι του γνωστού Think Tank επιρροής (προΐσταται) της Άννας Διαμαντοπούλου, στο οποίο μέχρι πρότινος παρείχε υπηρεσίες ο πρώην διευθυντής του, ήτοι ο νυν εκλεκτός σας για την Γενική Διεύθυνση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής»????
*Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός