Ο Μαρκ Ρούτε στο ΕΚ για να συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης-Τετάρτη, 10πμ (ώρα Γαλλίας)

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, θα είναι ο έβδομος Ευρωπαίος ηγέτης που θα συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης με τους ευρωβουλευτές και τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ .

Πυρηνική συμφωνία με το Ιράν: τι επιλογές έχει η ΕΕ μετά την απόφαση του Τραμπ;

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την Τρίτη με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, τις επιπτώσεις και την αντίδραση της ΕΕ στην απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αποχωρίσει η χώρα του από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.

Το ΕΚ θα συζητήσει τις προτεραιότητες της συνόδου κορυφής (28-29 Ιουνίου)

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την Τρίτη το πρωί τις προτεραιότητές τους, ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ που θα λάβει χώρα στις 28-29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες. Τα θέματα στα οποία θα επικεντρωθεί η επικείμενη σύνοδος κορυφής είναι η μετανάστευση, η ασφάλεια και η άμυνα, ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμό της ΕΕ, οι συνομιλίες για το Brexit καθώς και η μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης.

Ευρωεκλογές 2019: νέα κατανομή των εδρών του ΕΚ

Οι έδρες του ΕΚ θα μειωθούν από 751 σε 705 όταν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ΕΕ, προβλέπει σχέδιο νόμου που θα τεθεί σε ψηφοφορία την Τετάρτη.

Ευρωπαϊκοί κανόνες για την ασφάλεια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Το ΕΚ αναμένεται να υποστηρίξει νέους πανευρωπαϊκούς κανόνες που θα εξασφαλίζουν την ασφαλή χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών («ντρόουνς») και θα ενισχύουν την ανάπτυξη της αγοράς.