Τα μέλη της Κίνησης Δημοτών Έδεσσας ”Ίων Δραγούμης” δηλώνουμε ότι για εμάς, τους Γηγενείς Μακεδόνες Έλληνες της Έδεσσας, ο όρος «Μακεδονία» είναι κάτι περισ-σότερο από ένα απλό όνομα, καθώς ταυτίζεται με την ιστορική και πολιτιστική μας κλη-ρονομιά.

Ως εκ τούτου, δε δεχόμαστε, δεν ανεχόμαστε και δεν επιτρέπουμε την παρα-χώρηση του ιερού για εμάς τους Μακεδόνες ονόματος της Μακεδονίας για χρήση από το γειτονικό κράτος των Σκοπίων.
Στηρίζουμε το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην Έδεσσα στις 6 Ιουνίου και θα στηρίξουμε κάθε άλλη παρόμοια εκδήλωση για την υπεράσπιση της Μακεδονίας. Ο λαός της Μακεδονίας περιμένει από τους Βουλευτές να ξεκαθαρίσουν δημοσίως τη θέση τους. Ως μοναδικοί ιδιοκτήτες του Μακεδονικού Πολιτισμού πρέπει να έχουμε τον τελευταίο λόγο στο θέμα και οφείλουν οι Βουλευτές να μας ακούσουν και να μας ρωτήσουν.
Καλούμε όλους και όλες στο συλλαλητήριο στην Έδεσσα στις 6 Ιουνίου να διαδηλώ-σουμε ειρηνικά και να φωνάξουμε δυνατά και καθαρά ότι Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα και δεν παραχωρείται σε κανέναν. Ζήτω η Μακεδονία!!!

Έδεσσα, 3 Ιουνίου 2018

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Πριβαρτιτσάνης Πέτρος Γιουματζίδης Δημήτριος