Στο Ελληνορουμανικό Φόρουμ για την επιχειρηματικότητα, στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, συμμετείχε αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με επικεφαλής τους Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρο Θάνο και Αγροτικής Οικονομίας Γερακίνα Μπισμπινά. Το Ελληνορουμανικό Φόρουμ για την επιχειρηματικότητα διοργάνωσαν οι τοπικές αρχές της περιοχής της Κραϊόβα, σε συνεργασία με το Ρουμανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη (6-9 Ιουνίου 2018), ενώ την αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υποδέχτηκε ο Δήμαρχος της Κραϊόβα Μιχαήλ Τζενόιου.

Στις διμερείς συναντήσεις με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς και επιχειρηματικούς εκπροσώπους της Κραϊόβα της Ρουμανίας, παρουσιάστηκε το τουριστικό προφίλ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο πολιτιστικός της πλούτος, η γαστρονομία και ο αγροδιατροφικός τομέας. Έγινε ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας στον τουρισμό και επιβεβαιώθηκε η ισχυρή προτίμηση των Ρουμάνων τουριστών για την Κεντρική Μακεδονία.

Επίσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη δεύτερη συνάντηση των Ελληνικών και των Ρωσικών Περιφερειών, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2018 στη Χαλκιδική, με θέμα «Διαπεριφερειακή τουριστική συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας» και με την παρουσία της ηγεσίας του ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του τουριστικού φόρουμ με τίτλο «Τόσο διαφορετική Ελλάδα», που διοργανώθηκε τον περασμένο χειμώνα (24-25 Ιανουαρίου 2018) στη Μόσχα, στο πλαίσιο του ελληνορωσικού αφιερωματικού έτους στον τουρισμό, όπου και συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν τα θεματικά τουριστικά προϊόντα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην αντιπροσωπεία των Ρώσων αυτοδιοικητικών αξιωματούχων και τονίστηκε η αυξητική τάση ήδη κατά 15% της προσέλευσης των Ρώσων επισκεπτών στην περιοχή, παρά τον αυξημένο ανταγωνισμό από τις γειτονικές χώρες.

Στις διμερείς συναντήσεις με τους εκπροσώπους των Ρωσικών Περιφερειών, συμφωνήθηκε η υλοποίηση δράσεων στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού, όπως οργανωμένα fam trips, διοργανώσεις κοινών εκδηλώσεων, πολιτιστικές δράσεις κτλ.