Ο Γιάννης Σηφάκης στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ για τις φετινές ζημιές από βροχοπτώσεις στα ροδάκινα και νεκταρίνια και την πληρωμή από τις περσινές βροχοπτώσεις μαζί με τους βουλευτές Ημαθίας ( Φρ. Καρασαρλίδου, Γ.Ουρσουζίδη, Χρ. Αντωνίου) και τον βουλευτή Πιερίας Αστέριο Καστόρη

Απόλυτα σύμφωνα με τις εξαγγελίες ( εντός του Ιουλίου) με Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου που θα εκδοθεί εντός της επόμενης ή της μεθεπόμενης εβδομάδας οι πληρωμές για τις περσινές ζημιές. Ο ΕΛΓΑ την άλλη βδομάδα παραδίδει στον Υπουργό όλα τα στοιχεία της ζημιάς μετά τους διασταυρωτικούς ελέγχους.
Όσον αφορά τις φετινές ζημιές μετά την Παρασκευή που θα γυρίσει στην Αθήνα το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ που βρίσκεται σήμερα σε Ημαθία και Πέλλα θα αποφασίσει ο ΕΛΓΑ να ανοίξει ή όχι αναγγελίες και πως θα κινηθεί.
Προσπάθεια των βουλευτών για να ανοίξουν άμεσα αναγγελίες και να γίνουν άμεσα εκτιμήσεις στις ζημιές για να μην επαναληφθούν τα περσινά προβλήματα.
Σε όποια περίπτωση σε δύο βδομάδες θα γίνει κοινή σύσκεψη Υπουργείου- ΕΛΓΑ – αγροτών στο Υπουργείο υπό τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου για να συζητηθεί το πρόβλημα με τις φετινές ζημιές από βροχοπτώσεις σε ροδάκινα και νεκταρίνια.
Η κοινή ανακοίνωση των βουλευτών Γιάννη Σηφάκη, Φρόσως Καρασαρλίδου, Γιώργου Ουρσουζίδη, Χρήστου Αντωνίου και Αστέριου Καστόρη :
Κοινό Δελτίο Τύπου Γιάννη Σηφάκη, Φρόσως Καρασαρλίδου, Γιώργου Ουρσουζίδη, Χρήστου Αντωνίου και Αστέριου Καστόρη μετά την συνάντηση τους με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ και τον Αντιπρόεδρο Θανάση Ζανιά