Το πρωί της Τρίτης (31 Ιουλίου) επισκεφτήκαμε τα γραφεία του ΚΤΕΛ Ν. ΠΕΛΛΑΣ ΑΕ στην Έδεσσα, όπου συναντήσαμε τον Πρόεδρο κύριο Γρηγόρη Γουστέρη ο οποίος, παρά τον φόρτο εργασίας και τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του, μας υποδέχτηκε με θέρμη στο γραφείο του και απάντησε ευχάριστα στις ερωτήσεις μας!

Η συζήτηση μαζί του αποδείχθηκε εποικοδομητική, εκθέτοντας το κοινωνικό έργο που επιτελούν τα ΚΤΕΛ, προσπαθώντας σε κάθε περίπτωση, να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στο κοινό, παρόλο που οι δυσκολίες των εποχών έπληξαν και αυτόν τον τομέα. Οι πρώτες ερωτήσεις μας αφορούσαν τη γνωριμία μας με την επιχείρηση και την λειτουργία της, η οποία από το 2003 μέχρι σήμερα έχει τη μορφή της Ανώνυμης Εταιρίας, με μετόχους ιδιοκτήτες λεωφορείων, διοικούμενη από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ ανώτερη αρχή είναι η Γενική Συνέλευση των μετόχων. Από το 2009 τα ηνία της επιχείρησης, ως πρόεδρος, έχει αναλάβει ο κύριος Γουστέρης Γρηγόρης.
Οι γραμμές των δρομολογίων καλύπτουν όλα τα χωριά του Νομού και συνδέονται σε ανταποκρίσεις με μεγάλες πόλεις όμορων Νομών, όπως Θεσσαλονίκη και Βέροια ενώ υπάρχουν και δρομολόγια, όπως π.χ. στα Ιωάννινα που εξυπηρετούν τους φοιτητές μας και όποιον ενδιαφερόμενο κατά την περίοδο των μαθημάτων. Τα τακτικά δρομολόγια από και προς Αθήνα δίνουν τη δυνατότητα στο κοινό να επιλέξει την ώρα αναχώρησής του από την αφετηρία. Θυγατρική επιχείρηση είναι η ΠΕΛΛΑ ΤΟΥΡΣ ΕΠΕ με μοναδικό μέτοχο το ΚΤΕΛ Ν. ΠΕΛΛΑΣ ΑΕ, η οποία αναλαμβάνει εκδρομές στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, οργανωμένων ομάδων ή συλλόγων, ενώ διοργανώνει πακέτα προς δημοφιλείς προορισμούς για μεμονωμένους ταξιδιώτες και αναλαμβάνει να κλείσει αεροπορικά εισιτήρια ενδιαφερόμενων.

1) – Από πότε καταλάβατε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ναυλώνετε λεωφορεία για πολύ φθηνές αυθημερόν εξορμήσεις προς τη θάλασσα;

– Πριν από το 1990 εκτελούνταν δρομολόγια για λουόμενους προς τις ακτές της Χαλκιδικής και της Πιερίας. Είναι μια οικονομική πρόταση για απόδραση από την καθημερινότητα και όλα αυτά τα χρόνια είναι εμφανές το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας και η συμμετοχή τους. Τα δρομολόγια γίνονται από και προς τους σταθμούς των ΚΤΕΛ, Έδεσσας – Αριδαίας – Σκύδρας – Κρύας Βρύσης και Γιαννιτσών Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή.

2) – Ενώ τα προηγούμενα χρόνια πηγαίναμε προς την Κατερίνη ο κόσμος σας παρότρυνε να πηγαίνετε προς Χαλκιδική. Την προηγούμενη Κυριακή που βρεθήκαμε με τον κόσμο, ίσως λόγω μποτιλιαρίσματος και κούρασης πολλοί ήταν αυτοί που ζήτησαν να σας μεταφέρω το παράπονο τους το λεωφορείο της Κυριακής να πηγαίνει προς Κατερίνη ή Πλάκα Λιτοχώρου. Τι απαντάτε;

– Οι προτάσεις του κοινού πάντα λαμβάνονται υπόψη από το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο μελετώντας τις παραμέτρους τις υλοποιεί κατά το δοκούν. Πράγματι η κίνηση και η απόσταση προς Χαλκιδική είναι μεγαλύτερη με αποτέλεσμα να φτάνουν τα λεωφορεία στον προορισμό τους με κάποια καθυστέρηση. Ήταν όμως μεγάλη η μερίδα των επιβατών μας που επιθυμούσαν τα νερά της Χαλκιδικής για τις εξορμήσεις τους, οπότε και καθιερώσαμε τα δρομολόγια του ΠΣΚ να γίνονται προς Φλογητά.
Εφόσον όμως μας μεταφέρετε την επιθυμία του κοινού για τη δημιουργία εναλλακτικής προς την κατεύθυνση των ακτών της Κατερίνης, στην μία από τις μέρες των δρομολογίων, θεωρείστε δεδομένο ότι θα συζητηθεί στο Δ.Σ. και θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

3) – Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια σχετικά με την τουριστική περίοδο τόσο στις εξορμήσεις όσο και στον εσωτερικό τουρισμό; (Λουτρά Πόζαρ, Βόρας)

-Το ενδιαφέρον της επιχείρησης για την αύξηση του τουριστικού προϊόντος στην πανέμορφη περιοχή μας, είναι δεδομένο. Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος της ανάληψης της διοργάνωσης του 3ήμερου Πανελληνίου Συνεδρίου των ΚΤΕΛ στην περιοχή των Λουτρών Πόζαρ, πριν από ένα χρόνο, με τη συμμετοχή 2000 εκπροσώπων, οι οποίοι έμειναν κατενθουσιασμένοι γνωρίζοντας
τον τόπο μας.
Η συνεργασία με οργανωμένες ομάδες, όπως ανέφερα και παραπάνω μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα σε αυτόν τον τομέα. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις για την υλοποίηση
τέτοιων προγραμμάτων.