Τις Δευτέρες πάμε σινεμά στο Κ.Α.Π.Η Σκύδρας στις 9:00’μ.μ με αγαπημένες ταινίες, δωρεάν, στην όμορφη αυλή του Κ.Α.Π.Η.
Δευτέρα 16 Ιουλίου προβολή της Γαλλικής ταινίας «Άθικτοι», κομεντί σε σκηνοθεσία του Έρικ Τολεντανό.
Διάρκεια:112′

Πρωταγωνιστούν: Φρανσουά Κλουζέ, Ομάρ Σί, Αν Λε Νι, κ.α.
O Φιλίπ, ένας πλούσιος αριστοκράτης, ο οποίος έχοντας μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο, επιλέγει για βοηθό του στην καθημερινότητα, τον Ντρίς, τον πιο απρόσμενο υποψήφιο, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο νεαρό, από τις φτωχές συνοικίες στα προάστια του Παρισιού.
Το Intouchables είναι μια θεωρητικά απλή ταινία, αλλά στην πραγματικότητα «μένεις κάγκελο» με την αυθεντικότητα της και την άψογη λειτουργία των δυο χαρακτήρων. Μπορεί να έχουμε δεί αμέτρητες ταινίες «βασισμένες σε αληθινή ιστορία» και άλλες με εκ διαμέτρου αντίθετους χαρακτήρες, όμως αυτή βγάζει και αυθόρμητο γέλιο και συγκίνηση.
Οι δυο πρωταγωνιστές είναι συμπαθέστατοι και βγάζουν πολλές ωραίες σκηνές, χωρίς να εκβιάζουν τα συναισθήματα του θεατή. Οι ερμηνείες και των δυο είναι εξαιρετικές και φυσικά τους βοηθάει και η σπουδαία δουλειά που έχει γίνει στο σενάριο. Και το πολύ θετικό είναι ότι οι χαρακτήρες αναπτύσσονται και μας γίνονται ακόμα πιο συμπαθής, χωρίς να υπάρχει μια επιδερμική προσέγγιση, όπως έχουμε δει σε αντίστοιχες ταινίες.
Σίγουρα, υπάρχουν (λίγες ευτυχώς) επιτηδευμένες σκηνές και ατάκες, αλλά το μεγάλο πλεονέκτημα της ταινίας είναι ότι δεν λειτουργούν εις βάρος της. Γιατί το πιο εύκολο με ένα τέτοιο θέμα είναι να υποκύψουν οι σεναριογράφοι και ο σκηνοθέτης σε εύκολους μελοδραματισμούς και να τελειώνει γρήγορα το θέμα με μια εύκολη συνταγή.
Αντ’ αυτού όμως έχουμε έξυπνους διαλόγους και όμορφες σκηνές και χιούμορ ακόμα και για σκηνές που φαντάζουν δύσκολο να διακωμωδηθούν (με την καλή έννοια φυσικά), χωρίς όμως ούτε στιγμή να ξεφεύγουν από τον σεβασμό και την αγάπη για τους δυο ήρωες. To βασικό όμως είναι ότι δεν πιέζονται καταστάσεις, ούτε επιλέγονται εύκολα κλισέ, που γενικότερα βρίσκεις σε τέτοιες ταινίες.
Γενικά πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή ταινία, που αξίζει να της δοθεί προσοχή και σίγουρα όποιος την παρακολουθήσει θα έχει να την θυμάται για πολύ καιρό.
Σας περιμένουμε όλους, μέλη και φίλους του Κ.Α.Π.Η.