Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα έλθει από τη Αθήνα την επόμενη Τετάρτη για να ελέγξει τις ζημιές
Πραγματοποιήθηκε στις 29/06/2018 στον συνεταιρισμό Καλυβίων σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του Α.Σ. Καλυβίων ( και προσωρινός πρόεδρος του ΣΕΑΣ) Νίκος Μηνάς, ο πρόεδρος του Α.Σ. Πέλλας Μιχάλης Φαρμάκης, ο πρόεδρος του Α.Σ. Παλαιού Μυλοτόπου Γιάννης Λυσίτσας, ο πρόεδρος του Α.Σ. Δροσερού Γιάννης Λάππας, το μέλος του ΔΣ του Αγροτικού συλλόγου Σκύδρας Στέφανος Τοπαλίδης και πολλοί αγρότες.

Οι αγρότες εξέφρασαν την απογοήτευση τους για τις μεγάλες καταστροφές από τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις στις ώριμες αυτές τις μέρες ποικιλίες ροδακίνων και νεκταρινιών και ζήτησαν την παρέμβαση του βουλευτή για να γίνουν άμεσα οι πρώτες εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ και να ανοίξουν αναγγελίες. Ανέφεραν ότι το φαινόμενο παρομοιάζει με το περσινό φαινόμενο με τη διαφορά πως φέτος δεν τίθεται θέμα μεγάλων θερμοκρασιακών διαφορών, κάτι που ,ισχυρίζονται ότι, διαφοροποιεί ουσιωδώς το φετινό από το περσινό φαινόμενο ( για το οποίο ο ΕΛΓΑ εκτίμησε ότι είναι εκτός του Κανονισμού του και χρειάστηκε σύσταση και πόρισμα επιστημονικής επιτροπής για να μπορέσει να πληρωθεί εντός του επόμενου μήνα) και θεωρούν ότι πρέπει ο ΕΛΓΑ να δεχτεί ότι είναι εντός του κανονισμού του και να «ανοίξει» αναγγελία ζημιάς.

Ο βουλευτής επιβεβαίωσε ότι η ζημιά είναι πολύ μεγάλη ( αρκετά μικρότερη από την περσινή γιατί αφορά πολύ λιγότερες ποικιλίες αλλά καταστροφική στις ώριμες ποικιλίες) και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους αγρότες ότι, μετά από επικοινωνία του με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, ο πρόεδρος αποστέλλει την Τετάρτη 4/7/18 κλιμάκιο για να ελέγξει την ζημία από κοινού με το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ της Βέροιας.
Ακόμη επανέλαβε στους αγρότες το ιστορικό με τις περσινές βροχοπτώσεις και τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν για την έγκριση της πληρωμής των αποζημιώσεων μετά το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής που συνεστήθη από το Υπουργείο. Η πληρωμή της περσινής ζημιάς με διαβεβαιώσεις του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου και πρόσφατα ( στη Βέροια) και του Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ Νίκου Αντώνογλου θα γίνει εντός του Ιουλίου 2018.
Διαβεβαίωσε τους αγρότες ότι θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα τους για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.