Ο Σεραφείμ Μωυσίδης παραμένει για μια ακόμη σεζόν στον Εδεσσαϊκό και βάζει ψηλότερα τον πήχη για φέτος.Ας δούμε όμως τι εξομολογήθηκε στον Κυριάκο Κύρτσο για λογαριασμού του πρώτου φύλλου του ΤΡΙΑΙΝΟΦΟΡΟΥ.

Η απόκτηση του τον περασμένο Γενάρη από τον Εδεσσαϊκό προκάλεσε αίσθηση στην ποδοσφαιρική Ελλάδα. Ο Σεραφείμ Μωυσίδης έπαιρνε την απόφαση να έρθει στην ομάδα της Έδεσσας και όπως φάνηκε στην πορεία καμία από τις δύο πλευρές δεν μετάνιωσε. Κάθε άλλο.Ο Μωυσίδης αναδείχθηκε σε ηγετική μορφή και φυσικά θα είναι μία από τις «κολώνες» στις οποίες θα στηριχθούν και φέτος οι «Τριαινοφόροι». Οι συζητήσεις για την επέκταση της συνεργασίας δεν κράτησαν αρκετή ώρα, καθώς όπως εξηγεί ο ίδιος, η συμφωνία έμοιαζε… προαποφασισμένη. «Η αντιμετώπιση της ομάδας προς εμένα στο προηγούμενο διάστημα, αλλά και της τεχνικής ηγεσίας, ήταν τέτοια που δεν είχα λόγους να επιδιώκω να φύγω από τον Εδεσσαϊκό. Στην πραγματικότητα το οικονομικό μπήκε για μένα σε δεύτερη μοίρα. Υπήρχε θέληση και από τις δύο πλευρές για συνέχιση της συνεργασίας και είμαι πολύ χαρούμενος που θα αποτελώ και την επόμενη σεζόν μέλος αυτής της ομάδας.

Γνωρίζεις φυσικά Σεραφείμ πως οι στόχοι είναι φέτος πιο υψηλοί.

Κι αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση μου. Λόγω ιστορίας και ονόματος, είναι άδικο για τον Εδεσσαϊκό να παίζει στη Γ΄ εθνική. Έχει μία διοίκηση που παλεύει καθημερινά και είναι συνεπέστατη, ενώ έχει και κόσμο που στηρίζει δυναμικά την ομάδα. Με τις συνθήκες που υπάρχουν αυτή την ώρα, είμαστε υποχρεωμένοι να πρωταγωνιστήσουμε και να βάλουμε ψηλότερα τον πήχη. Ο Εδεσσαϊκός έχει όλα τα εχέγγυα σαν σύλλογος για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και μακάρι στο τέλος της χρονιάς να πανηγυρίσουμε την άνοδο. Το σίγουρο είναι ότι και εγώ προσωπικά και όλα τα παιδιά θα κάνουμε τα πάντα για να επιτευχθεί ο στόχος.

Μίλησες για τη δυναμική του κόσμου. Περιμένεις ακόμη μεγαλύτερη συμπαράσταση φέτος;
Ο κόσμος πιστεύω ότι φέτος θα είναι το κρυφό μας χαρτί. Θα παίξει καθοριστικό ρόλο καθώς θα είναι ο δωδέκατος παίκτης μας. Είμαι σίγουρος πως θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα το δικό μας και της διοίκησης και εύχομαι πως και εμείς θα πείσουμε όλο τον κόσμο της Έδεσσας ότι αξίζει να έρχεται στο γήπεδο για να βλέπει τον Εδεσσαϊκό και να φεύγει χαρούμενος.

Ποια είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία μίας ομάδας που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό;

Είναι βαριά αυτή η λέξη από μόνης της. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και προσήλωση στον στόχο. Το πιο σημαντικό κατά την άποψη μου είναι να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας ακόμη και στις κακιές στιγμές. Διότι θα έρθουν και αυτές. Εκεί οφείλουμε να δείξουμε αντανακλαστικά. Να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην παρεκκλίνουμε από το πλάνο και τον αρχικό μας στόχο.