Η Κίνηση Δημοτών Έδεσσας «Ίων Δραγούμης», σε ανταπόκριση του καλέ-σματος για συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιούνταν στη Βεργίνα τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, ναύλωσε δύο λεωφορεία προκειμένου να διευκολύνει όσους ήθελαν να παραβρεθούν εκεί. Και ενώ ο κόσμος είχε ανέβει στα λεωφορεία, μας έγινε ενημέρωση από τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου ότι λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών και εκτεταμένης βροχόπτωσης, το συλλαλητήριο ακυρώνεται.

Με αρκετή απογοήτευση οι συμμετέχοντες κατέβηκαν από τα λεωφορεία και έφυγαν. Μετά από λίγο όμως ήρθε μια νέα ανακοίνωση από τους διοργανωτές με την οποία μας πληροφορούσαν ότι το συλ-λαλητήριο τελικά θα διεξαχθεί σε νέα ώρα. Αν και διερευνήθηκε η δυνατότητα να συμπληρωθεί ένα λεωφορείο για μετάβαση στη Βεργίνα, τελικά φάνηκε ότι δεν υπήρχε το απαραίτητο πλήθος συμμετεχόντων. Έτσι, ματαιώθηκε οριστικά η οργανωμένη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο.
Η εκτίμησή μας είναι ότι για τη σύγχυση που προκλήθηκε κύρια αιτία ήταν οι όντως κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή της Βεργίνας λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου. Αυτές φαίνεται ότι δεν εκτιμήθηκαν σωστά από τους διοργανωτές και σε συνδυασμό με την έλλειψη πείρας σε τέτοιες διοργανώσεις, αλλά και την αναποτελεσματική επικοινωνία και ενημέρωση των ενδιαφερόμενων διαδηλωτών, οδήγησαν στην αποδυνάμωση του συλλαλητηρίου από πλευράς πλήθους κόσμου.
Το συλλαλητήριο τελικά πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση, αλλά με ικανοποιητική συμμετοχή και με έντονο παλμό και πάθος. Η Κίνηση Δημοτών Έδεσσας «Ίων Δραγούμης» έδωσε το παρόν στο συλλαλητήριο δια του Προέδρου κ. Πέτρου Πριβαρτιτσάνη και μερικών ακόμη μελών, που μετέβησαν με τα αυτοκίνητά τους στη Βεργίνα και ένωσαν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους διαδηλωτές. Ευχή όλων είναι να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και ενημέρωση στο μέλλον σε παρόμοιες εκδηλώσεις ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα ασυνεννοησίας που οδηγούν σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα.