Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος, στη σύσκεψη προσκλήθηκαν οι Βουλευτές, η Περιφέρεια, τα στελέχη του ΕΛΓΑ, οι Πρόεδροι των Τ.Κ., οι Πρόεδροι των Συνεταιρισμών, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ο κ. Μπίνος τόνισε ότι στόχος της σύσκεψης είναι να προωθηθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, με την κατακόρυφη πτώση του αγροτικού εισοδήματος, που έχει πλήξει συνολικά την τοπική μας οικονομία.

Συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπινος, η Βουλευτής κ. Θεοδώρα Τζάκρη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πέτρος Ζέρζης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιάννης Ρώσσης, κ. Χρήστος Χουρσόγλου, κ. Στέφανος Αβραμίκας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Χρήστος Γεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Σοφοκλής Σαμαρτζίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κατερίνα Μπαγκη και κ. Κώστας Νικολαΐδης, οι Πρόεδροι Ίδας κ. Γιάννης Βένου, Μηλιάς κ. Γιάννης Καρφιτσόπουλος, Κωνσταντίας κ. Αντώνης Κωνσταντινίδης, Πιπεριάς κ. Γιάννης Μπαρμπαγιάννης, Αλώρου κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος, Ξιφιανής κ. Μιχάλης Παρασκευόπουλος, Λυκοστόμου κ. Γιάννης Ουρτζάνης, Χρύσας κ. Δήμος Δέλιος, Θεοδωρακείου κ. Δημήτρης Σουγγάρης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της κ. Τζάκρη, η οποία είχε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την ερχόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση βάσει της οποίας θα γίνουν οι πληρωμές για τις ζημιές στα ροδάκινα από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου του 2017. Επίσης, η Βουλευτής έκανε γνωστό ότι μεταξύ 16 – 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Υπουργού με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ παρουσία εκπροσώπων αγροτών και εκεί θα ανακοινωθεί το πόρισμα για τις ζημιές στα επιτραπέζια ροδάκινα από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Όλοι οι παριστάμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους και ζήτησαν από την πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα για την ανακούφιση του αγροτικού κόσμου, ενώ ο Δήμαρχος υπογράμμισε πως είναι επιτακτική η ανάγκη για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.