Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και του τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθησαν χθες (19 Ιουλίου 2018) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, δύο αλλοδαποί ηλικίας 39 και 36 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε ο 39χρονος, διαπιστώθηκε να μεταφέρει έναντι χρηματικής αμοιβής τον 36χρονο, ο οποίος στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων και είχε εισέλθει νωρίτερα παράνομα στη χώρα. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα καθώς και ποσότητα λαθραίου καπνού βάρους 950 γραμμαρίων, που βρέθηκε στην κατοχή του 36χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας.

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (19 Ιουλίου 2018) το πρωί στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα, 59χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ, για διευκόλυνση μεταφοράς υπηκόων τρίτων χωρών σε έδαφος κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξιχνίαση κλοπής

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 21 και 19 ετών και 2 ανήλικων κοριτσιών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 17 Ιουλίου 2018 ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν παγκάρι Ιερού Ναού στην πόλη των Σερρών και αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια διέρρηξαν ένα παρεκκλήσι χωρίς να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε από το εσωτερικό του.

Συλλήψεις για παράνομη ελεύθερη κατασκήνωση

Συνελήφθησαν χθες (19 Ιουλίου 2018) το πρωί κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κασσάνδρας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, δύο 66χρονοι ημεδαποί, οι οποίοι προέβαιναν σε παράνομη ελεύθερη κατασκήνωση σε κοινόχρηστη παραλιακή περιοχή της Χαλκιδικής.

Συλλήψεις για κλοπή

Συνελήφθησαν χθες (19 Ιουλίου 2018) το βράδυ σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, 39χρονος ημεδαπός και 23χρονη αλλοδαπή, διότι νωρίτερα μπήκαν σε κατάστημα προσποιούμενοι τους πελάτες και αφαίρεσαν προϊόντα αξίας 24 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν σε υπεύθυνο του καταστήματος.