‘Έδεσσα, Όρος Βόρας (Καϊμακτσαλάν),
από 30 Ιουλίου ως 4 Αυγούστου 2018

Ο Αεραθλητικός Σύλλογος Πέλλα “Flypella” κατόπιν πρότασης στην ΕΑΠ και με την έγκριση της ΕΛ.Α.Ο και των Διεθνών Αεραθλητικών Οργανισμών FAI και PWCA, με την στήριξη του Δήμου Εδεσσας και της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας διοργανώνει ΠΡΟ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ και Πρωτάθλημα Ελλάδος αποστάσεων αλεξίπτωτου πλαγιάς εξαήμερης διάρκειας μαζί με την ημέρα προπόνησης και προσκαλεί όλα τα σωματεία να λάβουν μέρος σε αυτόν.

Ο αγώνας προσμετρά στην αξιολόγηση των σωματείων και αποτελεί σημαντικό κριτήριο για την συγκρότηση της Εθνικής Ομάδος για το έτος 2019.

Τα σωματεία που επιθυμούν να λάβουν μέρος με αθλητές τους στους εν λόγω αγώνες, καλούνται να στείλουν συμπληρωμένο το σχετικό έντυπο στον διοργανωτή το αργότερο έως την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018.

Η απογείωση “Κερασιές” είναι η γνωστότερη απογείωση της Λέσχης μας στην περιοχή του Νομού Πέλλας

Βρίσκεται σε υψόμετρο 1620μ στην δυτική πλευρά των 60 χιλιομέτρων της οροσειράς του Βόρα που αγκαλιάζει τον κάμπο της Αλμωπίας και τον κάμπο της Βεγορίτιδας και μαζί με τα όροι Πίνοβο, Τζένα, Ασκιο και την οροσειρά του Πάϊκου και του Βέρμιου δημιουργεί ένα ιδανικό μέρος για πτήσεις αποστάσεων και αγωνιστικά τρίγωνα, επίσης έχει πολύ καλή κλίση, είναι καλυμμένη με χόρτο και χωράει άνετα είκοσι και πλέον ανεπτυγμένα αλεξίπτωτα.

Πετιέται κυρίως με Νότιους, ΝΑ, ΝΔ και Α ανέμους, δεν την επηρεάζει ιδιαίτερα ο χαμηλής έντασης Βοριάς η ΒΑ άνεμος.

Η περιοχή έχει θερμική δραστηριότητα από νωρίς την Άνοιξη ως τα μέσα του Φθινοπώρου και η πτήση μπορεί να είναι πολύωρη με πολύ καλά οργανωμένα θερμικά