Μεγαλειώδεις η προσέλευση πιστών στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης όπου έχει τεθεί προς προσκύνηση ο Τίμιος θαυματουργός Σταυρός στην Ιερά Μητρόπολη Έδεσσας κι Αλμωπίας.
Πιστοί από την πόλη μας αλλά και τις γύρω περιοχές συρρέουν συνεχώς στο Ναό για να προσκυνήσουν τον Σταυρό ζητώντας να βοηθηθούν.

Σήμερα Κυριακή 1 Ιουλίου, είναι η μεγάλη εορτή των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού όπου πανηγυρίζει ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίας Σκέπης Εδέσσης.

Στα πλαίσια του εορτασμού πραγματοποιήθηκε υποδοχή τμήματος του Τιμίου Ξύλου, το οποίο έχει τεθεί σε προσκύνηση προς αγιασμόν των πιστών.


Στον εορτασμό μετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες : Ζακύνθου κ. Διονύσιος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος και ο ποιμενάρχης της Ι. Μ. Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαρούλα Κατσάρα, ο Αντώνης Ρυσάφης καθώς και πλήθος κόσμου! Ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και Λιτανεία στην πόλη της Έδεσσας!

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 1 Ιουλίου
7.00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο
12.00 μ. Ιερά Παράκλησις των Αγίων Αναργύρων και Αγιασμός
6.30 μ.μ. Μέγας Εσπερινός
9.00 μ.μ. Απόδειπνο και Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού

Δευτέρα 2 Ιουλίου
7.00 π.μ. Όρθρος, Θ. Λειτουργία και Κτιτορικό Μνημόσυνο
12.00 μ. Ιερά Παράκλησις Τιμίου Σταυρού
6.30 μ.μ. Ιερόν Ευχέλαιον
9.00 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία

Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει στον Ι. Ναό προς προσκύνηση -μαζί με τα ιερά λείψανα των αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού- μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας 2 Ιουλίου.