Όπως πολλές φορές έχει συμβεί στο κοντινό παρελθόν, συμπολίτες μας πέφτουν θύματα επιθέσεων σε βαθμό τραυματισμού από αδέσποτα ζώα και συγκεκριμένα σκυλιά. Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» Άρθρο 9 Παρ.1 “Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς”

 

http://www.opengov.gr/ypaat/?p=128

Δεν αναζητώ ούτε επιρρίπτω ευθύνες όμως προειδοποιώ και προτάσσω με την ιδιότητα του πολίτη. Καλύτερα προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν. Θα ήταν κρίμα να αναλάβουν την όποια μη επιστημονικά και νομικά αποδεκτή δράση, οι ίδιοι οι πολίτες για να προστατέψουν τους εαυτούς τους, με άγνωστες συνέπειες και για τα ζώα αλλά και για τους ίδιους, όταν υπάρχουν ή θα έπρεπε να υπάρχουν και να λειτουργούν, τα αρμόδια τμήματα. Θα ήταν λάθος να περιμένουμε να θρηνήσουμε αμόμα αμόμα και κάποιο θύμα πριν λάβουμε μέτρα για τα αξιαγάπητα αυτά ζώα που όμως λόγο της αγελαίας τους κατάστασης έχουν εξαγριωθεί με όλα τα φυσικά τους ένστικτα στο ναδίρ. Είναι κρίμα τότε, που θα είναι πλέον πολύ αργά, να διαπομπευθεί ο ιστορικός μας Δήμος στα κανάλια για αδιαφορία ή ακόμα και παραμέληση καθήκοντος, να επέμβουν εισαγγελείς αναζητώντας τις ευθύνες για ένα πρόβλημα που μπορεί και πρέπει ο Δήμος να το διαχειριστεί πολύ εύκολα και τέλος να πληγεί ο Τουρισμός μας και να στιγματιστεί η Έδεσσα σαν μια πόλη που δεν μπορείς να επισκεφτείς. Δεν είναι ακραίο αφού στην εποχή της πληροφορίας μια απλή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει τεράστια ζημιά

Η πρόταση μου είναι πως τουλάχιστον τα ζώα που κάνουν αποδεδειγμένα επιθέσεις, εαν δεν δύναται να συμβεί με όλα, θα πρέπει να απομακρύνονται απο τους ανθρώπους σύμφωνα με την νομοθεσία, και για την ασφάλεια των ανθρώπων αλλά και των ίδιων των ζώων.

Παρακαλώ για τις δικές σας πολύτιμες ενέργειες.

Σας ευχαριστώ.

Κούκος Δημήτριος

Πολίτης Έδεσσας

Υ.Γ. Τα σχολεία ξεκινούν και έχει καταγραφεί επίθεση με τραυματισμό έξω απο δημοτικό σχολείο της Έδεσσας.