Από την Δευτέρα 27/08/2018 ξεκίνησαν σταδιακά την προετοιμασία τους, για την νέα αγωνιστική περίοδο 2018-2019, όλα τα αγωνιστικά τμήματα μπάσκετ του «ΓΑΣ Μ. Αλέξανδρου» Γιαννιτσών.
Ο «Μέγας» για την νέα αγωνιστική χρονιά 2018- 2019 θα πάρει μέρος με το ανδρικό του τμήμα στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ. Μακεδονίας, δίνοντας δύσκολες «μάχες», καθώς η ομάδα του φέτος έχει προχωρήσει σε πλήρη ανανέωση και θα αγωνιστεί στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα της Ένωσης, με νεαρούς αθλητές (15 έως 22 ετών ο μεγαλύτερος), που αναδείχθηκαν μέσα από την Ακαδημία του.


Στις μικρές ηλικίες θα αγωνιστεί στα αντίστοιχα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ., με το εφηβικό τμήμα του που αποτελείται από αθλητές γεννημένους τα έτη 2001-2002.
Το παιδικό τμήμα θα αποτελείται από αθλητές γεννημένους το 2003 και τέλος τα τμήματα μίνι και προμίνι θα αγωνιστούν στα τουρνουά με αθλητές γεννημένους τα έτη 2004 και 2005 αντίστοιχα.
Να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια, στην προσπάθεια που συντελείται για την υλοποίηση των στόχων και την εκπλήρωση του σκοπού της Ακαδημίας (Giannitsa Basketball Academy), σημαντικό ρόλο παίζουν οι εκδηλώσεις και οι δράσεις στις οποίες συμμετέχουν κάθε χρόνο οι μικροί καλαθοσφαιριστές. Την χρονιά που μας πέρασε δεκάδες μικροί αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου πήραν μέρος σε εσωτερικά τουρνουά, όπως και σε σημαντικές εκδηλώσεις, αθλητικά και εκπαιδευτικά ταξίδια, συμμετοχή σε προπονητικό camp και μάλιστα, με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Με αφορμή την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, ο υπεύθυνος προπονητής των αγωνιστικών τμημάτων αλλά και της Ακαδημίας Μπάσκετ, Γιάννης Κασιμίδης, δήλωσε τα εξής:
«Τα τελευταία χρόνια στο τμήμα basketball του ΄΄Μέγα΄΄ γίνεται μια εξαιρετική δουλειά από όλους του συνεργάτες μας και αυτό διαφαίνεται περίτρανα από το γεγονός ότι την περασμένη χρονιά αγωνίστηκαν πάνω από 85 αθλητές στα τμήματά μας που προήλθαν όλοι από τα ΄΄κύτταρα΄΄ της Ακαδημίας μας. Παράλληλα, στα τμήματα υποδομών της Ακαδημίας συνολικά είναι εγγεγραμμένοι 150 αθλητές που ΄΄τροφοδοτούν με νέο αίμα΄΄ τα τμήματα που αγωνίζονται στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.
Από την φετινή χρονιά θα αγωνίζονται στο ανδρικό μας τμήμα αθλητές 15 και 16 χρονών, γιατί πρωταρχικός σκοπός μας είναι αυτά τα παιδιά να έχουν κίνητρο για να αγαπήσουν το basketball. Με τον ίδιο στόχο, εξάλλου, αλλά με περισσότερο ζήλο, εργαζόμαστε σε όλα τα τμήματα, ακόμη και σε αυτά των πιο μικρών ηλικιών, για να καταφέρουμε να ΄΄δείξουμε΄΄ στα παιδιά το δρόμο του αθλητισμού, τον δρόμο του basketball, πιστεύοντας πως μέσα από τον αθλητισμό αλλά και μέσα από το παιχνίδι θα γαλουχηθούν σωστοί και υγιείς άνθρωποι με υψηλά πιστεύω.
Άλλωστε, εδώ και 24 ολόκληρα χρόνια συμβάλλουμε, όλα τα στελέχη της Ακαδημίας, στην ουσιαστική μπασκετική διαπαιδαγώγηση των νεαρών αθλητών και αθλητριών μας. Η μεγάλη εμπειρία που διαθέτουμε αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία των στόχων που θέτουμε», σημειώνει ο κ. Κασιμίδης, ο οποίος καταλήγει: «Εύχομαι σε όλους τους αθλητές μας μια καλή, παραγωγική και χωρίς τραυματισμούς αγωνιστική χρονιά.»