Το edessanews βρέθηκε σε υψόμετρο 1620 μ. στη δυτική πλευρά των 60 χιλιομέτρων της οροσειράς του Βόρρα που αγκαλιάζει τον κάμπο της Αλμωπίας και τον κάμπο της Βεγορίτιδας και μαζί με τα όρη Πίνοβο, Τζένα, Ασκιο και την οροσειρά του Πάϊκου και του Βέρμιου δημιουργεί ένα ιδανικό μέρος για πτήσεις αποστάσεων και αγωνιστικά τρίγωνα, επίσης έχει πολύ καλή κλίση, είναι καλυμμένη με χόρτο και χωράει άνετα είκοσι και πλέον ανεπτυγμένα αλεξίπτωτα.

Ο Πρόεδρος Τάσος Πριβαρτιτσάνης μίλησε για το προπαγκόσμιο πρωτάθλημα παραπέντε στην κάμερα του edessanews.

Υπήρχε μεγάλη οργάνωση καθώς υπήρχαν οδηγοί για να παίρνουν τους συμμετέχοντες εκεί όπου θα τελειώσει η πορεία της πτήσης τους. Ο Δήμος Έδεσσας βοήθησε με αυτοκίνητα τους συμμετέχοντες και τη διοργανώτρια αρχή. Οι συμμετέχοντες από 28 Χώρες με 125 πιλότους μεταξύ των οποίων και 40 αθλητές από την Ελλάδα.

Ο καιρός δεν ήταν ιδανικός για το παραπέντε την ημέρα που πήγαμε μιας και μας έπιασε ουκ ολίγες φορές καταρρακτωδώς βροχή αλλά όταν σταμάτησε οι πιο τολμηροί πέταξαν είτε με κουκούλι είτε κανονικά. Το πως αισθάνεται κάποιος όταν πετάει μόνον με συναισθήματα μπορείς να το περιγράψεις ή με κάποιο εικαστικό έργο.

Οι αγωνιζόμενοι πετούσαν κυρίως με Νότιους, ΝΑ, ΝΔ και Α ανέμους οι οποίοι δεν τους επηρεάζουν ιδιαίτερα καθώς επίσης και ο χαμηλής έντασης Βοριάς η ΒΑ άνεμος.

Η περιοχή έχει θερμική δραστηριότητα από νωρίς την Άνοιξη ως τα μέσα του Φθινοπώρου και η πτήση μπορεί να είναι πολύωρη με πολύ καλά οργανωμένα θερμικά…

Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές και σε όλους όσοι βοήθησαν εθελοντικά για να πραγματοποιηθεί το ΠΡΟ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ και Πρωτάθλημα Ελλάδος αποστάσεων αλεξίπτωτου πλαγιάς εξαήμερης διάρκειας και ιδιαίτερα τους αθλητές που αν μη τι άλλο τους άρεσε πολύ η περιοχή μας και τα μέρη μας!