Μετά από αίτημα του Ομίλου Αντισφαίρισης Αριδαίας και σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Κο Ιούλιο Συναδινό, το ευρωπαικό πρωτάθλημα της Tenniseurope που διοργανώνεται από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας τίθεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η εξέλιξη αυτή συμβάλει ακόμη περισσότερο στο κύρος της διοργάνωσης και στην αναγνώριση της προσπάθειας που γίνεται από τον όμιλο.

Αυτό σε συνδυασμό με την αναβάθμιση που υπήρξε από την tenniseurope τον Μάρτιο του 2018, όπου στο Aridea Cup, το Main Draw γίνεται 48 θέσεων από 32 που ήταν μέχρι τώρα και στα αγόρια και στα κορίτσια και 32 θέσεων για τα προκριματικά, συμβάλει στην ανάπτυξη του tennis στην περιοχή, δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους αθλητές να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και επίσης στην όμορφη περιοχή της Αλμωπίας δίνει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερους αθλητές και φίλους του tennis.
Το Aridea Cup είναι μία Ευρωπαϊκή διοργάνωση tennis στην οποία συμμετέχουν αθλητές από την Ευρώπη ηλικίας μέχρι 16 ετών και διεξάγεται κάθε έτος από το 2012 στην Αριδαία, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, με διοργανωτή τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας. Φέτος το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από την Δευτέρα 20 έως την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018.