Η 21η Αυγούστου 2018 αποτελεί ημερομηνία ορόσημο, καθώς σηματοδοτεί το τέλος των μνημονίων και της επιτροπείας στη χώρα μας, αλλά και την απαρχή μιας νέας εποχής με μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης και περισσότερες ευκαιρίες αξιοποίησης των δυνατοτήτων.

Στη νέα εποχή δεν πρέπει να παρεισφρήσουν οι επιλογές του παρελθόντος ,επιλογές που απέβλεπαν στην ικανοποίηση των συμφερόντων των ημετέρων και στη δημιουργία ισχυρών δεσμών διαπλοκής έτσι ώστε κανείς να μην τολμήσει την εξυγίανση του πολιτικού πεδίου και την κάθαρση μιας κοινωνίας που εθιζόταν στη βρωμιά και απεμπολούσε το δικαίωμά της να διεκδικεί. Αυτά τα χαρακτηριστικά διαμόρφωσε και κληροδότησε η ΠΑΣΟΚΟΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στη σύγχρονη Ελλάδα .Χωρίς αυτά και χωρίς αυτούς που τα εμπνεύσθηκαν και τα επέβαλαν πρέπει να πορευτούμε στη μεταμνημονιακή εποχή. Χωρίς αυτά και χωρίς αυτούς μπορούν να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες , ώστε να τελειώνουμε οριστικά με τις παθογένειες του παρελθόντος και να δρομολογήσουμε τους μεγάλους μετασχηματισμούς που θα ατσαλώσουν την ελληνική κοινωνία απέναντι στις όποιες προκλήσεις του μέλλοντος.
Το πρώτο βήμα έγινε. Η χώρα βγήκε από τα μνημόνια. Το τέλος των μνημονίων αποτελεί την αφετηρία για μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία και συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας , για να επιτευχθεί η οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη του τόπου, αλλά και για να συρρικνωθεί η δυναμική της φασίζουσας ακροδεξιάς .Αποτελεί συνάμα και την απαρχή μιας νέας συνεργασίας σε ευρωπαικό επίπεδο , ώστε η Ευρώπη, πραγματικά Ενωμένη να αναταχθεί και να σταθεροποιηθεί , κόντρα στην εντεινόμενη αβεβαιότητα του διεθνούς περιβάλλοντος.
Το πρώτο βήμα έγινε. Έγινε από μια αποφασισμένη και αποφασιστική Κυβέρνηση, την πρώτη Αριστερή Κυβέρνηση στην Ελλάδα και καταγράφεται ως μεγάλο επίτευγμα από τα ΜΜΕ της παγκόσμιας κοινότητας. Αντίθετα, ένα μεγάλο μέρος των εγχώριων μέσων (αυτά που παραμένουν αλληλένδετα, εξαιτίας των βρώμικα διαπλεκόμενων συμφερόντων τους, με εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που ως άλλοι πολιτικοί θύτες είχαν οδηγήσει τη χώρα στα μνημόνια και την εξαθλίωση) επιχειρεί την ύστατη ,απέλπιδα, ανθελληνική προσπάθεια να ακυρώσει τον άθλο της Κυβέρνησης Τσίπρα. Όλους αυτούς η έξοδος από τα μνημόνια τους καταδικάζει σε μια ιδεολογική και πολιτική ματαίωση. Επιτρέπει όμως στην ελληνική κοινωνία να πορευτεί το δρόμο της ανασυγκρότησης
και στην Κυβέρνηση να συνεχίσει και να διευρύνει τις δίκαιες αναδιανεμητικές πολιτικές στην οικονομία και να εμβαθύνει τις μεγάλες προοδευτικές τομές στη λειτουργία της Δημοκρατίας.