Για την εξέλιξη των διαδικασιών που αφορούν στην ανέγερση νέου σύγχρονου κτιρίου στέγασης του Νηπιαγωγείου Προμάχων, ενημέρωσε με απάντησή του σε πρόσφατη Ερώτηση του Γιώργου Καρασμάνη, ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός με πρόσφατη, δεύτερη Ερώτησή του, επισήμαινε για ακόμη μια φορά: Α) Την άθλια κατάσταση του… προπολεμικού κτιρίου που στεγάζει το Νηπιαγωγείο του πολυπληθέστερου και πλέον ¨ζωντανού¨ χωριού της ευρύτερης ακριτικής περιοχής του Δήμου Αλμωπίας, ¨ηλικίας¨ 70 ετών, με τις απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις και τις σχεδόν ανύπαρκτες υποδομές, σε σημείο που να εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία και την αρτιμέλεια των μικρών παιδιών. Β) Την επιτακτική ανάγκη να αναγερθεί τάχιστα νέο σύγχρονο κτίριο, σε έκταση που ήδη έχει παραχωρήσει ο Δήμος.
Ζητούσε δε από τον Υπουργό Υποδομών και τους συναρμοδίους του Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών να τον ενημερώσουν σε ποιο ακριβώς στάδιο βρίσκεται η διαδικασία υλοποίησης του τόσο σημαντικού αυτού έργου, ποιο είναι το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και τί προβλέπει.
Στην απάντησή του ο Υπουργός Υποδομών παραθέτει επίσημο έγγραφο της «ΚΤΥΠ ΑΕ» στο οποίο συνοπτικά αναφέρεται ότι:
∙ Έχει εγκριθεί το Πρακτικό Καταλληλότητας για τον προτεινόμενο από τον Δήμο Αλμωπίας χώρο ανέγερσης, ο οποίος έχει αποστείλει και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη σύνταξη της μελέτης, και πλέον αναμένονται οι οριστικοί τίτλοι ιδιοκτησίας από τις υπηρεσίες του Εθνικού Κτηματολογίου.
∙ Παράλληλα με τις παραπάνω διαδικασίες, η εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει τη σύνταξη της προμελέτης του έργου, το οποίο υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί στα τρία χρόνια.
Σε κάθε περίπτωση, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και ενέργειες του Δήμου Αλμωπίας για τις επισκευές και τη συντήρηση του υπάρχοντος κτίσματος, ώστε τα νήπια να έχουν στέγη και τη φετινή χρονιά, ο Γιώργος Καρασμάνης, με δεδομένη την ιδιαίτερη ευαισθησία του για το συγκεκριμένο θέμα, επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή του ότι θα παρακολουθεί συνεχώς και από κοντά την εξέλιξη για την κατασκευή του νέου Νηπιαγωγείου Προμάχων. Έχοντας και τη διαβεβαίωση του Περιφερειάρχη ότι μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών, θα προχωρήσει άμεσα στην ένταξη και υλοποίηση του έργου. 18/09/2018